Load bank testing? Dat kan vaak veel flexibeler, sneller en goedkoper

Load bank testing? Dat kan vaak veel flexibeler, sneller en goedkoper

Als in een datacenter de niet-onderbreekbare voeding (uninterruptible power supply, ofwel UPS) wordt getest, wordt daar vaak speciale load bank testing-apparatuur voor Lees verder »

Nederland heeft een klimaatstresstest voor datacenters nodig

Nederland heeft een klimaatstresstest voor datacenters nodig

“Te weinig Nederlandse en Belgische bedrijven zijn zich bewust van het feit dat de klimaatverandering nu al een concreet risico vormt voor Lees verder »

Ierse datacenterspecialisten weten Nederland te vinden

Ierse datacenterspecialisten weten Nederland te vinden

Rijdend over de A10 ziet de skyline van Amsterdam er sinds kort anders uit. Een gebouw zonder ramen torent boven de bomen Lees verder »

Zes eisen voor een moderne ‘remote infrastructure’

Zes eisen voor een moderne ‘remote infrastructure’

IT heeft gegevensverwerking op externe locaties op afstand altijd ondersteund. Maar het belang van nieuwe bedrijfskritische activiteiten op afgelegen locaties als Internet Lees verder »

 
Datacenter (bron: Pixabay / tstokes)

Sunbird Software voegt business intelligence en analytische functies toe aan DCIM suite

Sunbird Software vernieuwt zijn datacenter infrastructure management (DCIM) oplossing dcTrack DCIM Operations. In versie 6.0.2 zijn nieuwe business intelligence- en analytische functies beschikbaar die datacenterbeheerders helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Leviton gaat op maat gemaakte bekabeling leveren vanuit nieuwe Schotse fabriek

Bekabelingsspecialist Brand-Rex, onderdeel van Leviton, opent zijn nieuwe Data Centre Factory in Glenrothes, Scotland. In de Data Centre Factory gaat Leviton onder meer gepretermineerde bekabeling en cassette oplossingen ontwikkelen.

PDU-fabrikant Powertek benoemt 3W Infra tot reseller

Infrastructure-as-a-Service provider 3W Infra wordt reseller van Powertek, een fabrikant en leverancier van intelligente en op maat gemaakte Power Distribution Units (rack PDU’s). 3W Infra gaat de intelligente Powertek PDU’s aan zijn wereldwijde klantenbestand aanbieden.

De totaaloplossing AIC24 van Asperitas (bron: Asperitas)

Asperitas beloond met TNO Piet de Jong innovatie prijs

Asperitas wint de TNO Piet de Jong innovatieprijs. De prijs werd op 15 november door Marie de Jong, de dochter van Piet de Jong, uitgereikt aan Maikel Bouricius van Asperitas tijdens de Maritiem & Offshore Innovatiedag van TNO in Rotterdam.

Minkels lanceert nieuwe whitepaper over micro datacenters: van strategie tot implementatie

De rol van datacenters verandert snel, gedreven door de cloud, datagroei en IT-kostenreductie. Dit leidt tot nieuwe uitdagingen als het gaat om het future-proof maken van datacenterinfrastructuren. De experts van Minkels hebben een aantal whitepapers gepubliceerd die als richtlijn dienen voor het creëren van een toekomstbestendig en energiezuinig datacenter. Minkels lanceert nu een nieuwe whitepaper over micro datacenters, met als titel ‘Whitepaper 09 – micro data centres: from strategy to implementation’. Edge Computing en IoT vragen om deze voorgeconfigureerde oplossingen, volgens Minkels’ Lead Data Centre Expert Niek van der Pas.

Robert Wisseloo van All IT Rooms is Accreditated Tier Designer

Robert Wisseloo, consultant bij All IT Rooms, heeft de opleiding Accreditated Tier Design (ATD) van het Uptime Institute succesvol afgerond. Wisseloo heeft hiermee het ATD-certificaat ontvangen van het instituut.

‘Iedere schakel in de keten moet sterk zijn – ook de PDU’

De markt voor Power Distribution Units (PDU’s) kenmerkt zich door felle concurrentie. Die strijd legt een stevige druk op de prijzen die datacenters bereid zijn te betalen. Dat weerhoudt een aanbieder als Schleifenbauer Products er echter niet van om al bijna 10 jaar een belangrijke rol te spelen in met name het premium-segment van deze markt. “Wij werken nauw samen met – vooral – middelgrote datacenters die zich heel goed realiseren dat iedere schakel in de powerinfrastructuur van hun faciliteit sterk moet zijn. En dus ook de PDU”, zegt managing director Alain Schuermans.

De weg vrijmaken voor hogere snelheden

De datacenters van nu moeten de extreme behoefte van bandbreedte ondersteunen van cloud-gebaseerde bedrijfs- en opslagoplossingen, video streaming en video-oproepen, opkomende databasetechnologie en online gaming. De behoefte aan snellere connectiviteit en datatransmissie stuwt de evolutie naar hogere snelheden in de datacenter-backbone. Transmissiesnelheden van 40 en 100 gigabits per seconde (Gb/s) zijn al normaal, maar binnenkort zullen Ethernetoplossingen van 200 Gb/s en 400 Gb/s nodig zijn om de explosieve groei in bandbreedte te ondersteunen die verder wordt gevoed door de snelle ontwikkeling van Big Data en Internet of Things (IoT).

DCIM-systemen ondersteunen energie-efficiënt airflow-management

Het gebruik van Datacenter-Infrastructure-Management-software verhoogt de transparantie van IT-omgevingen en toont in realtime het besparings- en optimalisatiepotentieel van het airflow-management.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Datacenter Gids 2017 helpt bedrijven het juiste datacenter te kiezen

Met het toenemend belang om digitaal te transformeren is het essentieel om een stevig digitaal fundament te hebben. Dat brengt steeds meer bedrijven en organisaties ertoe hun IT-infrastructuur onder te brengen in een datacenter. Zij behouden op deze manier de controle over hun IT, terwijl ze zich tegelijkertijd volledig kunnen focussen op het verwezenlijken van hun zakelijke doelstellingen. Om bedrijven te ondersteunen in de keuze voor een datacenter, publiceert Dutch Data Center Association (DDA) de vernieuwde Datacenter Gids 2017.