nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nlighten

 

Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.
 
nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese datacentermarkt en vergroot de aanwezigheid en het serviceaanbod van nLighten in Europa. Door de overname kan EXA Infrastructure zich richten op hun eigen uitgebreide, terrestrische en onderzeese glasvezelnetwerk en blijven investeren in infrastructuur. nLighten en EXA zijn portfoliobedrijven van I Squared Capital, een toonaangevende, onafhankelijke wereldwijde investeerder in infrastructuur.
 
Met de overname van deze zeven edge datacenters breidt nLighten zijn Europese aanwezigheid uit naar België, Zwitserland en Spanje. Het voegt ook locaties toe in bestaande markten, waaronder Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Met deze uitbreiding komt het totale aantal edge datacenters van nLighten in Europa op 34, inclusief de nieuwe belangrijke zakelijke hubs in Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid, Genève, Zürich en Gent. 
Lees ook
Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt de datacenteractiviteiten van de Nederlandse IT infrastructuur dienstverlener Bytesnet over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in het zogeheten regional edge datacenter segment en geeft het verder invulling aan zijn groeidoelstellingen in open access infrastructuur.

Munters breidt aanbod voor datacenterkoeling uit met overname van Geoclima

Munters breidt aanbod voor datacenterkoeling uit met overname van Geoclima

Munters, een leverancier van luchtbehandelings- en klimaatoplossingen voor onder andere datacenters, heeft de Italiaanse fabrikant Geoclima overgenomen. Geoclima is bekend om zijn lucht- en watergekoelde chillers. Dit portfolio vult het bestaande programma van Munters Data Center Technologies (DCT) aan.

Legrand kondigt nieuwe acquisities aan op power-gebied

Legrand kondigt nieuwe acquisities aan op power-gebied

Legrand zet zijn groeistrategie voort met twee nieuwe acquisities in de datacenters-markt, een segment dat in 2023 goed was voor 15 procent van de omzet van de Groep.