Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

carousel-banner-cisco-partner-600x-puug17-ww-eng

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO), in zowel on-premise datacenters als multi-cloudomgevingen.

Datacenters verduurzamen

De behoefte om datacenters te verduurzamen is geëvolueerd van een vereiste voor het naleven van regelgeving, tot een bedrijfskritische noodzaak. Gartner voorspelt dat in 2027 maar liefst 75% van alle betreffende organisaties een duurzaamheidsprogramma voor datacenters zal hebben geïmplementeerd. Stijgende energie- en materiaalkosten, escalerende energiebehoeften en toenemende regelgeving hebben de urgentie voor klimaatactie aanzienlijk vergroot.

Technologieleveranciers als Cisco en Panduit spelen een cruciale rol bij het leveren van oplossingen die bijdragen aan het reduceren van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen door datacenters. De integratie van het Cisco Nexus Dashboard en Panduit iPDU voorziet klanten van de nodige data om hun duurzaamheidsplannen te helpen versnellen. Ongeacht of ze nog maar net beginnen, of al ver op weg zijn richting het realiseren van hun netto nul-doelstellingen.

Data vertalen naar inzichten

“Samen kunnen Cisco en Panduit bedrijven helpen flexibele, energie-efficiënte en krachtige datacenters te bouwen”, zegt Panduit Vice President Data Center, Holly Garcia. “Onze samenwerking is vanuit de netwerkinfrastructuur verder gegroeid naar strategische oplossingen voor een duurzaam energiegebruik. We werken samen met Cisco om de data van onze intelligente PDU’s (iPDU) te vertalen naar duurzaamheidsinzichten op het Cisco Nexus Dashboard. Dankzij deze samenwerking voor het vergroten van de zichtbaarheid van duurzaamheid, kunnen klanten hun toekomstige energiebehoeften, kosten en CO2-uitstoot monitoren en voorspellen via onze integratie met het Nexus Dashboard.”

Bezoek voor meer informatie: www.panduit.com/panduitciscoalliance

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Google claimt voor nieuwe AI-chip Trillium veel lager energieverbruik

Google claimt voor nieuwe AI-chip Trillium veel lager energieverbruik

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft geleid tot een enorme vraag naar rekencapaciteit in datacenters. Deze groeiende behoefte zet chipbedrijven onder druk om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die niet alleen de prestaties verbeteren