ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

sammyayot254-vIQDv6tUHYk-unsplash

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Als organisatie op het gebied van onderzoek, het schrijven van normen, het publiceren, certificering en aanbieden van permanente educatie, speelt ASHRAE een belangrijke rol in onder andere de wereld van datacenters, en dan met name als het om koeling gaat. Daarom zijn tijdens de conferentie zeer relevante onderwerpen als AI in datacenters en andere grote gebouwen, elektrificatie, levenscyclusbeheer en arbeidsmarktontwikkelingen belangrijke onderwerpen.

"De onderwerpen van de sessies die voor deze conferentie zijn geselecteerd en de gesprekken die zij zullen bevorderen, zijn relevanter dan ooit in onze gezamenlijke inspanningen om koolstofemissies te minimaliseren en klimaatverandering aan te pakken”, aldus Ginger Scoggins, P.E., Fellow ASHRAE, president van ASHRAE 2023-24. "Door onder andere innovatieve technologieën te omarmen, over te stappen op schonere energiebronnen, duurzame praktijken aan te nemen en te investeren in personeelsontwikkeling, zullen we vooruitgang boeken met het bereiken van doelstellingen voor decarbonisatie van gebouwen en de weg vrijmaken voor een duurzamere toekomst."

Interessante sessies hebben zoals gezegd onder andere betrekking op AI in datacenters. Hierbij draait het ditmaal niet zozeer om de impact op de power- en koelingvereisten voor datacenters, maar veel meer om het toepassen van AI voor het ontwerpen, bouwen, monitoren en beheren van grote gebouwen zoals datacenters. Andere interessante thema’s zijn ‘Mitigating Electrification Pitfalls with Thermally Driven Heat Pumps’, ‘Specifying, Procuring and Meeting Embodied Carbon MEP Requirements’ en ‘Simulating and Optimizing Compressors for Next Generation Systems and Refrigerants'.

Het ASHRAE Learning Institute biedt tijdens de conferentie verder de mogelijkheid om tien cursussen te volgen, interessant voor ASHRAE-certificering. Alle cursussen zijn goedgekeurd voor het behalen van educatiepunten voor het behouden van een PE-licentie. 

Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.