Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Nieuwsbericht Sustainability tool

 

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders. Het maakt bij deze tool niet uit of toepassingen worden gedraaid in enterprise datacenters, bij colocatie datacenters of worden gehost door andere partijen als hyperscalers of managed service providers. 

Organisaties die deelnemen aan de Uptime Institute Sustainability Assessment kunnen een beeld ontwikkelen van hun duurzaamheidsstatus. Vervolgens kunnen zij de voortgang zowel intern als extern monitoren en aantonen. De inzichten die voortvloeien uit de beoordeling kunnen worden gebruikt om verbeteringen aan te brengen, terwijl de deelnemende organisaties publiekelijk erkend kunnen worden voor hun inspanningen om te voldoen aan best practices op het gebied van duurzaamheid. 

De Uptime Institute Sustainability Assessment identificeert en evalueert de genomen stappen en vooruitgang op alle aspecten van de duurzaamheid van datacenters in 14 categorieën en meer dan 50 subcategorieën. Deze beoordeling kan worden gebruikt voor een enkele locatie of voor een gedistribueerd hybride IT-landschap. Belangrijke gebieden zijn onder meer IT-apparatuur, energie- en waterverbruik, koolstofemissies en afval, inclusief hergebruik en recycling van apparatuur aan het einde van de levensduur. Ze omvatten disciplines als IT-operations en -management, facilitaire operations en -management, en gebieden zoals schone energie en inkoop van IT- en facilitaire apparatuur en corporate uitstoot van broeikasgassen. 

Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.