Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Nieuwsbericht Sustainability tool

 

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders. Het maakt bij deze tool niet uit of toepassingen worden gedraaid in enterprise datacenters, bij colocatie datacenters of worden gehost door andere partijen als hyperscalers of managed service providers. 

Organisaties die deelnemen aan de Uptime Institute Sustainability Assessment kunnen een beeld ontwikkelen van hun duurzaamheidsstatus. Vervolgens kunnen zij de voortgang zowel intern als extern monitoren en aantonen. De inzichten die voortvloeien uit de beoordeling kunnen worden gebruikt om verbeteringen aan te brengen, terwijl de deelnemende organisaties publiekelijk erkend kunnen worden voor hun inspanningen om te voldoen aan best practices op het gebied van duurzaamheid. 

De Uptime Institute Sustainability Assessment identificeert en evalueert de genomen stappen en vooruitgang op alle aspecten van de duurzaamheid van datacenters in 14 categorieën en meer dan 50 subcategorieën. Deze beoordeling kan worden gebruikt voor een enkele locatie of voor een gedistribueerd hybride IT-landschap. Belangrijke gebieden zijn onder meer IT-apparatuur, energie- en waterverbruik, koolstofemissies en afval, inclusief hergebruik en recycling van apparatuur aan het einde van de levensduur. Ze omvatten disciplines als IT-operations en -management, facilitaire operations en -management, en gebieden zoals schone energie en inkoop van IT- en facilitaire apparatuur en corporate uitstoot van broeikasgassen. 

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Met de Ecovadis platinum positie behoort Eurofiber met zijn ESG-initiatieven wereldwijd tot de top 1% best presterende bedrijven van in totaal 130.000 beoordeelde bedrijven.