Spreadsheet helpt beste moment te kiezen om servers te vervangen

servers

Wanneer is het beste moment om servers of harde schijven te vervangen? Coolan stelt een spreadsheet beschikbaar waarmee datacenterbeheerders dit moment nauwkeurig kunnen berekenen.

Niemand wil servers of harde schijven te vroeg vervangen. Wie apparatuur immers langer kan gebruiken profiteert langer van de investering in de hardware en bespaart daarmee op de kosten. Tegelijkertijd wordt hardware steeds efficiënter, een ontwikkelen waar beheerders die besluiten niet te upgraden niet van kunnen profiteren. Het is dan ook van belang een goede afweging te maken tussen beide aspecten.

Coolan helpt hierbij met een spreadsheet om het beste moment te berekenen om wijzigingen door te voeren. De tool is gebaseerd op het Total Cost of Ownership (TCO) model van Coolan. In een blogpost legt Amir Michael, CEO van Coolan, uit hoe beheerders de tool kunnen gebruiken.

Meer over
Lees ook
Immersive cooling ontwikkelaar iXora toont tweede concept model: de HRM-10X

Immersive cooling ontwikkelaar iXora toont tweede concept model: de HRM-10X

Na succesvolle previews tijdens de Next-Gen Datacenter Cooling Summit (Woerden, Nederland) en Slush 2021 (Helsinki, Finland), onthult iXora officieel haar tweede concept model. De HRM-10X is gebaseerd op dezelfde techniek als de eerdere HRM-3X.

Immersie koeling technologie van Asperitas voldoet als eerste aan eisen van Open Compute Project

Immersie koeling technologie van Asperitas voldoet als eerste aan eisen van Open Compute Project

De Nederlandse datacenter immersie koeling specialist Asperitas voldoet met haar AIC24 oplossing aan de kwaliteits- en veiligheidskwalificatie van de wereldwijde technologie gemeenschap OCP behaald. Open Compute Project (OCP) erkent de oplossing als de eerste immersie koeling technologie die gevalideerd is voor gebruik in het OCP-domein.

Supercomputer koelt zichzelf met warm water

Supercomputer koelt zichzelf met warm water

De SuperMUC-NG laat zien dat nieuwe ideeën en concepten belangrijke bijdragen kunnen leveren aan de verduurzaming van de digitale infrastructuur. Deze supercomputer van Intel-Lenovo is geïnstalleerd in het Leibniz Supercomputer Centre in het Duitse Garching en wordt gebruikt voor complexe wetenschappelijke berekeningen. Als ge1