Spreadsheet helpt beste moment te kiezen om servers te vervangen

servers

Wanneer is het beste moment om servers of harde schijven te vervangen? Coolan stelt een spreadsheet beschikbaar waarmee datacenterbeheerders dit moment nauwkeurig kunnen berekenen.

Niemand wil servers of harde schijven te vroeg vervangen. Wie apparatuur immers langer kan gebruiken profiteert langer van de investering in de hardware en bespaart daarmee op de kosten. Tegelijkertijd wordt hardware steeds efficiënter, een ontwikkelen waar beheerders die besluiten niet te upgraden niet van kunnen profiteren. Het is dan ook van belang een goede afweging te maken tussen beide aspecten.

Coolan helpt hierbij met een spreadsheet om het beste moment te berekenen om wijzigingen door te voeren. De tool is gebaseerd op het Total Cost of Ownership (TCO) model van Coolan. In een blogpost legt Amir Michael, CEO van Coolan, uit hoe beheerders de tool kunnen gebruiken.

Meer over
Lees ook
Gelekte slide van Nvidia laat datacenter-chips zien die tot wel 1000 Watt gebruiken

Gelekte slide van Nvidia laat datacenter-chips zien die tot wel 1000 Watt gebruiken

De volgende generatie datacenter-processoren van AMD, Intel en Nvidia zal 500 tot 1000W aan stroom verbruiken, zo blijkt uit een naar verluid uitgelekte dia van een Gigabyte-roadmap die is gepubliceerd door de gerenommeerde hardware-leaker HXL. Het zal een serieuze inspanning vergen om deze CPU's en GPU's te koelen. En dat probleem gaat al spelen1

Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Intel stoot Data Center Solutions Group af

Intel stoot Data Center Solutions Group af

Als onderdeel van zijn IDM 2.0-strategie heeft Intel besloten zijn Data Center Solutions Group (DSG) af te stoten. Overnemende partij is Mitac uit Taiwan. IDM staat voor Integrated Device Manufacturer. Deze strategie betekent in de praktijk dat het Californische concern alle niet-kernactiviteiten afstoot.