Immersie koeling technologie van Asperitas voldoet als eerste aan eisen van Open Compute Project

Asperitas-300x200

De Nederlandse datacenter immersie koeling specialist Asperitas voldoet met haar AIC24 oplossing aan de kwaliteits- en veiligheidskwalificatie van de wereldwijde technologie gemeenschap OCP behaald. Open Compute Project (OCP) erkent de oplossing als de eerste immersie koeling technologie die gevalideerd is voor gebruik in het OCP-domein. De goedkeuring van het OCP-panel versterkt de positie van Asperitas als opinieleiders en ontwikkelaars van hoge industrie standaarden.

Asperitas, sinds 2018 actief lid van OCP, leidt de immersie koeling werkgroep binnen het deelproject Advanced Cooling. Het document genaamd Immersion Requirements Document Revision 1.0 is ontwikkeld met verschillende andere leden van de gemeenschap in de werkgroep, zoals Intel en Schneider Electric, en revisie 2 zal in oktober 2021 worden voltooid. De AIC24-oplossing van Asperitas, die al bekend staat om zijn energie-efficiëntie,, flexibiliteit en duurzaamheid , heeft binnen deze eisen de hoge erkenning gekregen voor zijn kwaliteit en veiligheid. De inzending is goedgekeurd voor de OCP Marketplace voor landen die de CE-markering en andere teritoria zullen volgen. Bovendien is de Asperitas technologie geaccrediteerd voor de optionele classificaties 'thermisch geoptimaliseerd' en 'hoge veiligheid' om de kwaliteit van de technologie te onderstrepen.

"Asperitas is verheugd om de eerste leverancier van immersie koeling te zijn die goedkeuring heeft gekregen voor alle drie de vereisten,standaard, thermische optimalisatie en hoge veiligheid,." aldus Andy Young, CTO van Asperitas. “We willen deze erkenning gebruiken om onze geïntegreerde IT-oplossingen op de markt te brengen, die zijn gebaseerd op de OCP Accepted™ Open Cassette en die de OCP Design Guidelines for Immersion-Cooled IT equipment. De oplossing voldoet aan de Nederlandse NEN-normen, die tot de strengste van Europa behoren. Dit bevestigd dat Asperitas een toonaangevende leverancier van immersiekoeling is, aangezien we de eersten zijn die volledige industriële erkenning door OCP hebben gekregen. We beschikken over een volledig portfolio van immersie koeling producten en -procedures die de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid voor immersie koeling in datacenters wereldwijd garanderen.”

De recente kwalificatie vormt een aanvulling op de OCP Accepted™-erkenning voor het Asperitas Open Cassette-product in 2020. De Open Cassette is ontwikkeld door Asperitas en kan alle IT-specificaties bevatten die compatibel zijn met het OCP-chassis, evenals verschillende andere soorten server chassis. Het chassis, dat zowel 15”, 19” en 21” opties als 1U, 1OU en 2U hoogte opties heeft, is ontwikkeld voor single-phase immersie koeling, maar andere koeloplossingen zijn niet uitgesloten. Kortom, het product is een voorbeeld van de OCP-principes van efficiëntie, schaal, openheid en impact.

Archna Haylock, Chief Community Officer van de Open Compute Project Foundation, verklaarde: “De OCP ACS-Immersion Community heeft hard gewerkt. Ze hebben een beter inzicht gekregen in de gangbare praktijken en dit vertaald in een werkdocument – een document dat alle bedrijven als uitgangspunt kunnen nemen. Asperitas heeft deze richtlijnen gevolgd, gepresenteerd voor een panel van collega's in de ACS-Immersion Community en duidelijk aangetoond dat ze werken, wat bewijst dat hun innovatieve technologie van hoge kwaliteit is." Ze vervolgde: "Het feit dat Asperitas de allereerste is die worden gekwalificeerd met behulp van deze OCP-richtlijnen is een enorm bewijs van hun harde werk, leiderschap en degenen die nu profiteren van deze collectieve inspanning. Dit is wat OCP zou moeten zijn en dit is wat bedrijven als Asperitas erin kunnen bereiken. ”

Asperitas staat bekend om haar focus op duurzaamheid en samenwerking met server OEM's om volledig gegarandeerde oplossingen mogelijk te maken. De AIC24 is ontwikkeld om de nieuwste

Meer over
Lees ook
PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

Tijdens CES 2024 introduceerty het Koreaanse DEEPX de DX-H1. Dit is een PCIe-kaart die is ontworpen om de prestaties van AI-servers te versnellen en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De DX-H1, die in aanloop naar de beurs in Las Vegas de CES 2024 Innovatie Award heeft gewonnen in de categorie Computer Hardware en Componenten, legt d1

Global Switch Amsterdam Oost kan nu 30 kW OCP Open Rack Version 3 faciliteren

Global Switch Amsterdam Oost kan nu 30 kW OCP Open Rack Version 3 faciliteren

Datacenterbedrijf Global Switch heeft de OCP Ready-status bereikt voor hun datacenter Amsterdam East. Deze erkenning plaatst Amsterdam East in een nog altijd vrij selecte groep groep van slechts acht colocatie-datacenters in de EMEA-regio die OCP Ready zijn.

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1