Spreadsheet helpt beste moment te kiezen om servers te vervangen

servers

Wanneer is het beste moment om servers of harde schijven te vervangen? Coolan stelt een spreadsheet beschikbaar waarmee datacenterbeheerders dit moment nauwkeurig kunnen berekenen.

Niemand wil servers of harde schijven te vroeg vervangen. Wie apparatuur immers langer kan gebruiken profiteert langer van de investering in de hardware en bespaart daarmee op de kosten. Tegelijkertijd wordt hardware steeds efficiënter, een ontwikkelen waar beheerders die besluiten niet te upgraden niet van kunnen profiteren. Het is dan ook van belang een goede afweging te maken tussen beide aspecten.

Coolan helpt hierbij met een spreadsheet om het beste moment te berekenen om wijzigingen door te voeren. De tool is gebaseerd op het Total Cost of Ownership (TCO) model van Coolan. In een blogpost legt Amir Michael, CEO van Coolan, uit hoe beheerders de tool kunnen gebruiken.

Meer over
Lees ook
Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

De verkopen van servers die worden in gezet voor AI-toepassingen vertonen een enorme groei. Volgens onderzoeksbureau TrendForce gaat het dit jaar alleen al om een toename van 34 procent. Aan datacenters de taak om al deze apparatuur een plekje te geven.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid voor een bedrag van 40 miljoen dollar subsidies verleend aan bedrijven en universiteiten die nader onderzoek willen doen aan liquid cooling. In totaal zijn vijftien leveranciers en universitaire laboratoria geselecteerd om de eerste stappen te zetten onder COOLERCHIPS, een programma om het stroomve1