Spreadsheet helpt beste moment te kiezen om servers te vervangen

servers

Wanneer is het beste moment om servers of harde schijven te vervangen? Coolan stelt een spreadsheet beschikbaar waarmee datacenterbeheerders dit moment nauwkeurig kunnen berekenen.

Niemand wil servers of harde schijven te vroeg vervangen. Wie apparatuur immers langer kan gebruiken profiteert langer van de investering in de hardware en bespaart daarmee op de kosten. Tegelijkertijd wordt hardware steeds efficiënter, een ontwikkelen waar beheerders die besluiten niet te upgraden niet van kunnen profiteren. Het is dan ook van belang een goede afweging te maken tussen beide aspecten.

Coolan helpt hierbij met een spreadsheet om het beste moment te berekenen om wijzigingen door te voeren. De tool is gebaseerd op het Total Cost of Ownership (TCO) model van Coolan. In een blogpost legt Amir Michael, CEO van Coolan, uit hoe beheerders de tool kunnen gebruiken.

Meer over
Lees ook
De edge moet robuust en betrouwbaar zijn

De edge moet robuust en betrouwbaar zijn

Elbert Raben, Manager Product Group IT bij Rittal, krijgt regelmatig de vraag of edge, colo en cloud onderling concurreren. Dat die vraag wordt gesteld bewijst volgens hem dat de belangstelling voor edge over de volle breedte van de markt toeneemt en dat het tijd wordt misverstanden weg te nemen.

Nerdalize haalt bijna 750.000 euro op voor CloudBox servers in woningen

Nerdalize haalt bijna 750.000 euro op voor CloudBox servers in woningen

Nerdalize heeft via een crowdfundingcampagne bijna 750.000 euro opgehaald bij investeerders. Dit is fors meer dan de 250.000 euro die het bedrijf als doel had gesteld. De crowdfundingcampagne loopt tot en met 1 juli. Nerdalize is een Nederlandse start-up die woningen in Nederland wil verwarmen met restwarmte van servers. In tegenstelling tot ande1

Open19 Foundation werkt aan open hardware voor datacenters van iedere omvang

Open19 Foundation werkt aan open hardware voor datacenters van iedere omvang

Flex, GE Digital, HP Enterprise, LinkedIn en Vapor IO lanceren de Open19 Foundation. Deze nieuwe stichting richt zich op het creëren van project-gebaseerde open hardware en software oplossingen voor de datacenterindustrie. Al langer wordt binnen het Open Compute Project gewerkt aan open hardware voor datacenters. Deze hardware wordt inmiddels op1