Spreadsheet helpt beste moment te kiezen om servers te vervangen

servers

Wanneer is het beste moment om servers of harde schijven te vervangen? Coolan stelt een spreadsheet beschikbaar waarmee datacenterbeheerders dit moment nauwkeurig kunnen berekenen.

Niemand wil servers of harde schijven te vroeg vervangen. Wie apparatuur immers langer kan gebruiken profiteert langer van de investering in de hardware en bespaart daarmee op de kosten. Tegelijkertijd wordt hardware steeds efficiënter, een ontwikkelen waar beheerders die besluiten niet te upgraden niet van kunnen profiteren. Het is dan ook van belang een goede afweging te maken tussen beide aspecten.

Coolan helpt hierbij met een spreadsheet om het beste moment te berekenen om wijzigingen door te voeren. De tool is gebaseerd op het Total Cost of Ownership (TCO) model van Coolan. In een blogpost legt Amir Michael, CEO van Coolan, uit hoe beheerders de tool kunnen gebruiken.

Meer over
Lees ook
Lenovo herschikt divisies voor overname van x86 servers van IBM

Lenovo herschikt divisies voor overname van x86 servers van IBM

Lenovo maakt bekend zijn divisies te gaan herschikken in verband met de overname van IBM's x86-serverdivisie. Het bedrijf gaat bestaan uit vier verschillende divisies. Het bedrijf krijgt door de overname zowel de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex serv1

Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt de x86 serverdivisie van IBM definitief over. Onder andere de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers worden onderdeel van de portfolio van Lenovo. Ook alle bijbehorende software komen in het bezit van het bedrijf. De PC-activiteiten va1