HP gaat klanten adviseren over DCIM-oplossingen

HP gaat klanten als consultant helpen een keuze te maken uit het grote scala aan Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Het bedrijf stelt dat er onder datacenterbeheerders op dit moment veel verwarring is door het brede aanbod.

Het Amerikaanse bedrijf wil zijn consultancydiensten zo neutraal mogelijk aanbieden. Desondanks heeft het bedrijf voor het initiatief wel een samenwerkingsovereenkomst met een aantal DCIM-leveranciers afgesloten. Het gaat om Schneider Electric, Emerson Network Power, nlyte en Siemens. HP stelt voor deze leveranciers gekozen te hebben aangezien de partijen het grootste marktaandeel in handen hebben. Ook andere leveranciers zijn echter welkom om zich bij HP aan te sluiten.

De consultancydiensten die HP gaat aanbieden bestaan uit workshops, roadmaps en ondersteuning bij de implementatie van DCIM-diensten. HP hoopt niet alleen te profiteren van de opbrengst van deze consultancydiensten, maar hierdoor ook langdurige relaties met nieuwe klanten aan te kunnen gaan.

Dossiers
Lees ook
Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

BICSI organiseert van 28 februari tot en met 4 maart de jaarlijkse winterconferentie als een virtueel evenement. Voor ontwerpers en beheerders van datacenters worden daar de belangrijkste ontwikkelingen, praktijkervaringen en trends besproken. Dit jaar eenvoudig vanuit huis op de eigen computer te volgen.

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

Op 25 februari 2021 organiseerde DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks, Delta Electronics, Royal HaskoningDHV, PerfIT en onderzoeksbureau Pb7 Research een goed bezochte expertsessie over datacenter monitoring.

Panduit introduceert Edge Clips om eenvoudig kabels en leidingen te bevestigen

Panduit introduceert Edge Clips om eenvoudig kabels en leidingen te bevestigen

Panduit introduceert Edge Clips met of zonder voorgemonteerde kabelbinders, voor het eenvoudig en snel bevestigen van kabels en leidingen op paneel- en frameranden. Daarmee zijn kabels en leidingen zonder enig gereedschap parallel aan of loodrecht te bevestigen op verschillende typen panelen en frames in bijvoorbeeld auto’s, vrachtwagens, machines1