HP gaat klanten adviseren over DCIM-oplossingen

HP gaat klanten als consultant helpen een keuze te maken uit het grote scala aan Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Het bedrijf stelt dat er onder datacenterbeheerders op dit moment veel verwarring is door het brede aanbod.

Het Amerikaanse bedrijf wil zijn consultancydiensten zo neutraal mogelijk aanbieden. Desondanks heeft het bedrijf voor het initiatief wel een samenwerkingsovereenkomst met een aantal DCIM-leveranciers afgesloten. Het gaat om Schneider Electric, Emerson Network Power, nlyte en Siemens. HP stelt voor deze leveranciers gekozen te hebben aangezien de partijen het grootste marktaandeel in handen hebben. Ook andere leveranciers zijn echter welkom om zich bij HP aan te sluiten.

De consultancydiensten die HP gaat aanbieden bestaan uit workshops, roadmaps en ondersteuning bij de implementatie van DCIM-diensten. HP hoopt niet alleen te profiteren van de opbrengst van deze consultancydiensten, maar hierdoor ook langdurige relaties met nieuwe klanten aan te kunnen gaan.

Dossiers
Lees ook
Ook online was IT INFRA zeer succesvol

Ook online was IT INFRA zeer succesvol

Op 10, 11 en 12 november vond het IT Infra-event plaats. Net als veel andere FHI-events werd het IT Infra event dit jaar georganiseerd in de vorm van een online kennisweek. Experts vertelden drie dagen lang over de laatste ontwikkelingen en technologie in de datacentermarkt. Dat leverde de 450 toeschouwers ook dit jaar weer veel nuttige informatie1

DatacenterWorks lanceert expertsessies

DatacenterWorks lanceert expertsessies

DatacenterWorks organiseerde op donderdag 10 december 2020 een eerste expertsessie. Het gaat hierbij om een serie online events waarin iedere keer een specifiek thema wordt behandeld. De eerste stond in het teken van powerinfrastructuren en het denken in risico’s.

Vertiv-experts voorspellen essentiële dienstverleningsrol voor datacenters in 2021

Vertiv-experts voorspellen essentiële dienstverleningsrol voor datacenters in 2021

Versnelde digitalisering, versterkte edge en meer trends binnen het digitale ecosysteem - Dit is één van de datatrends voor 2021 die zijn vastgesteld door experts van Vertiv.