<


Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

screenshot-rocks-bicsi280.jpg

BICSI organiseert van 28 februari tot en met 4 maart de jaarlijkse winterconferentie als een virtueel evenement. Voor ontwerpers en beheerders van datacenters worden daar de belangrijkste ontwikkelingen, praktijkervaringen en trends besproken. Dit jaar eenvoudig vanuit huis op de eigen computer te volgen. Voor geïnteresseerden die deze conferentie niet kunnen volgen, organiseert BICSI ook regelmatig virtual classroom trainingen. Hieronder leest u meer over de belangrijkste programmaonderdelen van de winterconferentie.

 

Tijdens BICSI’s Virtual Winter Conference & Exhibition 2021 is de roadmap naar hoge snelheid lage latency datacenters een belangrijk thema. Onderwerpen die binnen dit kader worden besproken zijn onder andere: wat betekent de uitrol van 5G voor datacenters, de comeback van gestructureerde bekabeling, een toenemende kastdichtheid in datacenters door betere luchtbehandeling en kabelmanagement en de aanbevolen eisen en richtlijnen voor het ontwerpen en installeren van compacte edge datacenters.

 

Toekomstige generatie netwerkverbindingen

De jaarlijkse BICSI-winterconferentie is ook een gelegenheid om inzicht te krijgen in andere infrastructuur- ontwikkelingen, zoals de glasvezelkabels en -connectoren voor toekomstige generatie netwerkverbindingen. Eventsponsor Panduit gaf daar onlangs al meer inzicht in met de introductie van een 400G CS connector voor 200G/400G applicaties in datacenters. Complexe applicaties voor Artificial Intelligence en Machine Learning blijven naar verwachting de behoefte aan snellere netwerkverbindingen de komende jaren verder aanjagen.

 

Virtual ICT Forum en classroom trainingen

RCCD’s die credits voor het continueren van hun certificering willen verdienen en anderen die hun kennis willen verrijken kunnen ook deelnemen aan een virtueel ICT Forum, of de regelmatig georganiseerde virtual classroom trainingen. Tot begin vorig jaar was BICSI’s aanbod van evenementen en trainingen niet voor iedereen makkelijk toegankelijk vanwege de opleidingsfaciliteiten in de Verenigde Staten en andere verre landen. Als gevolg van de COVID-19 contact- en reisbeperkingen zijn vrijwel alle events en trainingen nu echter laagdrempelig toegankelijk vanaf de eigen computer, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met verschillende tijdzones.

 

Meer informatie over alle virtueel verzorgde BICSI-evenementen en opleidingen is te vinden op de website www.bicsi.org, onder de menukeuzes Conference & Events en Education & Certification. Informatie over de Europese-activiteiten van BICSI en daarover gepubliceerde presentaties zijn te vinden onder het Mainland Europe gedeelte na de menukeuze ‘Membership & Global Community’. Voor 10 juni staat er nu een conferentie in Londen in de planning, waarvan het echter nog onduidelijk is of deze als een fysiek of virtueel event doorgaat.

Lees ook
Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.

De herziene NEN 1010:2020 nu verkrijgbaar

De herziene NEN 1010:2020 nu verkrijgbaar

Met enige vertraging publiceert NEN de herziene versie van NEN 1010:2020. Deze versie vertegenwoordigt de stand van zaken met betrekking tot de internationale normen HD 60364 en IEC 60364 van 10 oktober 2020. Deze twee normen vormen de basis van NEN 1010.

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

Op 25 februari 2021 organiseerde DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks, Delta Electronics, Royal HaskoningDHV, PerfIT en onderzoeksbureau Pb7 Research een goed bezochte expertsessie over datacenter monitoring.