<


Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

screenshot-rocks-bicsi280.jpg

BICSI organiseert van 28 februari tot en met 4 maart de jaarlijkse winterconferentie als een virtueel evenement. Voor ontwerpers en beheerders van datacenters worden daar de belangrijkste ontwikkelingen, praktijkervaringen en trends besproken. Dit jaar eenvoudig vanuit huis op de eigen computer te volgen. Voor geïnteresseerden die deze conferentie niet kunnen volgen, organiseert BICSI ook regelmatig virtual classroom trainingen. Hieronder leest u meer over de belangrijkste programmaonderdelen van de winterconferentie.

 

Tijdens BICSI’s Virtual Winter Conference & Exhibition 2021 is de roadmap naar hoge snelheid lage latency datacenters een belangrijk thema. Onderwerpen die binnen dit kader worden besproken zijn onder andere: wat betekent de uitrol van 5G voor datacenters, de comeback van gestructureerde bekabeling, een toenemende kastdichtheid in datacenters door betere luchtbehandeling en kabelmanagement en de aanbevolen eisen en richtlijnen voor het ontwerpen en installeren van compacte edge datacenters.

 

Toekomstige generatie netwerkverbindingen

De jaarlijkse BICSI-winterconferentie is ook een gelegenheid om inzicht te krijgen in andere infrastructuur- ontwikkelingen, zoals de glasvezelkabels en -connectoren voor toekomstige generatie netwerkverbindingen. Eventsponsor Panduit gaf daar onlangs al meer inzicht in met de introductie van een 400G CS connector voor 200G/400G applicaties in datacenters. Complexe applicaties voor Artificial Intelligence en Machine Learning blijven naar verwachting de behoefte aan snellere netwerkverbindingen de komende jaren verder aanjagen.

 

Virtual ICT Forum en classroom trainingen

RCCD’s die credits voor het continueren van hun certificering willen verdienen en anderen die hun kennis willen verrijken kunnen ook deelnemen aan een virtueel ICT Forum, of de regelmatig georganiseerde virtual classroom trainingen. Tot begin vorig jaar was BICSI’s aanbod van evenementen en trainingen niet voor iedereen makkelijk toegankelijk vanwege de opleidingsfaciliteiten in de Verenigde Staten en andere verre landen. Als gevolg van de COVID-19 contact- en reisbeperkingen zijn vrijwel alle events en trainingen nu echter laagdrempelig toegankelijk vanaf de eigen computer, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met verschillende tijdzones.

 

Meer informatie over alle virtueel verzorgde BICSI-evenementen en opleidingen is te vinden op de website www.bicsi.org, onder de menukeuzes Conference & Events en Education & Certification. Informatie over de Europese-activiteiten van BICSI en daarover gepubliceerde presentaties zijn te vinden onder het Mainland Europe gedeelte na de menukeuze ‘Membership & Global Community’. Voor 10 juni staat er nu een conferentie in Londen in de planning, waarvan het echter nog onduidelijk is of deze als een fysiek of virtueel event doorgaat.

Lees ook
R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

Iron Mountain Data Centers zocht naar een geïntegreerde oplossing om de beschikbaarheid van de grootste co-locatie datacenter van Nederland te borgen. R&M, wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingsystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, bood de perfecte oplossing.

BICSI fall: op hybride wijze kennis verrijken, maar ook netwerken

BICSI fall: op hybride wijze kennis verrijken, maar ook netwerken

In lijn met de afnemende pandemierisico’s biedt BICSI haar leden en andere geïnteresseerden weer de keuze om op locatie of virtueel hun kennis over communicatie-infrastructuren te verrijken en met anderen te netwerken. Allereerst tijdens de BICSI Fall conference & Exhibition in Las Vegas, eind augustus.

Casestudy Brady:  Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Casestudy Brady: Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Brady kan zijn RFID-labels volledig personaliseren zodat ze aan de behoeften van elke klant kunnen voldoen. Het on-metal L-2588-25C UHF RFID-label, met een leesbereik van 3 meter, is geschikt voor het labelen van alle servers en items met vlakke oppervlakken. Het label is voorzien van een isolatielaag om interferentie tussen metalen oppervlakken en...