DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

DCW-expertsessie-logo-smal.jpg

Op 25 februari 2021 organiseerde DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks, Delta Electronics, Royal HaskoningDHV, PerfIT en onderzoeksbureau Pb7 Research een goed bezochte expertsessie over datacenter monitoring. 
 
In een levendige discussie kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:
 

  • Welke problemen bestaan er in het datacenter die om monitoring vragen?
  • Is datacenter monitoring een typisch facilitair onderwerp? Of zijn er ook links naar bijvoorbeeld IT operations?
  • Hoe pakken we monitoring het beste aan? Als oplossing bij een accuut probleem of incident? Of kunnen we beter monitoring-tools permanent aanzetten zodat we veel historische data verzamelen die bij incidenten, storingen, maar ook bij onderhoud en bijvoorbeeld vervanging geanalyseerd kunnen worden om de situatie te snappen en op te lossen?
  • Wat is beter? Individuele monitoring tools gebruiken? Of een uitgebreide en geïntegreerde DCIM-oplossing toepassen? En als we losse tools gebruiken, kunnen we die dan op een of andere manier ‘aan elkaar knopen’ zodat we beter inzicht in de stand van zaken krijgen? Of kunnen we net zo goed met losse point solutions werken?
  • Er wordt in de vakliteratuur veel geschreven over de rol van moderne hulpmiddelen als machine learning, Artificial Intelligence maar bijvoorbeeld ook digital twins. In welke mate spelen die trends al in Nederland?

 
Wil je de discussie terugkijken en -luisteren? Dat kan! 

 

Lees ook
NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.