Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

elinex_serverius_2023

 

ELINEX Power Solutions heeft vorige week een overeenkomst  bereikt met datacenter Serverius voor het creëren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke stroomback-up te garanderen. Dit sluit aan bij de visie en doelen die Serverius zichzelf heeft gesteld. Onlangs hebben Serverius IT infrastructure en CapMan een strategisch partnerschap gesmeed om een nieuw Europees platform van datacenters te creëren.

Momenteel heeft Serverius drie datacenters in Nederland. De locaties zijn Dronten (SDC1), Meppel (SDC2) en Apeldoorn (SDC3). Serverius levert IT-infrastructuurdiensten zoals colocatie, connectiviteit, opslag en DDoS-beschermingsdiensten in Europa. Deze diensten worden voornamelijk gebruikt door internationale bedrijven die it-infrastructuurdiensten van de hoogste kwaliteit nodig hebben. Als een van de grootste leveranciers van colocatiedatacenters en IP-netwerkinfrastructuur in Nederland biedt Serverius de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor iedereen die een Europese aanwezigheid nodig heeft.

ELINEX is een merkonafhankelijke organisatie met meer dan 36 jaar ervaring op het gebied van uninterruptible power solutions. Elinex verzorgt in dit geval het gehele project voor Serverius, van ontwerp tot oplevering en van inbedrijfstelling tot onderhoud.

Voor dit project levert ELINEX een complete datacenteroplossing, van het net tot de eindgebruiker. ELINEX levert de nieuwe Huawei PowerPod 3.0-oplossing, die een Main Distribution Board (MDB) en twee geïntegreerde Huawei 5000H 600 kW UPS-en bevat, met een totaal vermogen van 1,2MW. Deze modulaire UPS-en zijn verbonden met 4 Huawei Li-Ion LFP-4-kasten met geïntegreerde brandbestrijding, waardoor een ruime autonomietijd wordt bereikt. Met deze state-of-the-art uitbreiding is Serverius wederom in staat om een hogere efficiëntie binnen het datacenter te realiseren en ook om te voldoen aan de steeds toenemende vraag naar hoog beschikbare colocatie.

ELINEX zal binnen haar projectscope een complete Starline Busbar en PDU-installatie leveren om het vermogen van de MDB naar de racks aan te sluiten, te distribueren, te meten en te bewaken. Ook zullen 5 Automatic Transfer Switch (ATS) panelen worden geïnstalleerd om koelredundantie te bereiken.

Elinex verzorgt met haar projectteam het gehele project van begin tot eind en ontzorgt Serverius volledig. Wij danken Serverius voor het vertrouwen in Elinex en Huawei.

 

 

 

Meer over
Lees ook
Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

In december 2022 heeft het Europese Parlement ingestemd met een voorstel over batterijen en accu’s. De hoofdpunten daarvan zijn dat het makkelijker moet worden deze te hergebruiken, te recyclen en te vervangen. Dit lijkt betrekking te hebben op vooral consumenten devices en auto’s, echter de ontwerprichtlijn spreekt ook duidelijk over het soort van...

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

Datacenterspecialist LCL is het eerste datacenterbedrijf in België dat biobrandstof, meer bepaald HVO100, gaat gebruiken voor zijn noodgeneratoren. Deze brandstof zal in eerste instantie in één van de datacenters gebruikt worden.

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

De Extinguishing Section van Euralarm heeft een richtlijn gepubliceerd over geïntegreerde brandbeveiligingsoplossingen voor lithium-ion batterijen. Deze nieuwe Euralarm-leidraad geeft informatie over de kwesties in verband met het gebruik van lithium-ion batterijen, hoe branden in batterijen ontstaan en hoe ze kunnen worden opgespoord, beheerst, onderdrukt...