Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

elinex_serverius_2023

 

ELINEX Power Solutions heeft vorige week een overeenkomst  bereikt met datacenter Serverius voor het creëren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke stroomback-up te garanderen. Dit sluit aan bij de visie en doelen die Serverius zichzelf heeft gesteld. Onlangs hebben Serverius IT infrastructure en CapMan een strategisch partnerschap gesmeed om een nieuw Europees platform van datacenters te creëren.

Momenteel heeft Serverius drie datacenters in Nederland. De locaties zijn Dronten (SDC1), Meppel (SDC2) en Apeldoorn (SDC3). Serverius levert IT-infrastructuurdiensten zoals colocatie, connectiviteit, opslag en DDoS-beschermingsdiensten in Europa. Deze diensten worden voornamelijk gebruikt door internationale bedrijven die it-infrastructuurdiensten van de hoogste kwaliteit nodig hebben. Als een van de grootste leveranciers van colocatiedatacenters en IP-netwerkinfrastructuur in Nederland biedt Serverius de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor iedereen die een Europese aanwezigheid nodig heeft.

ELINEX is een merkonafhankelijke organisatie met meer dan 36 jaar ervaring op het gebied van uninterruptible power solutions. Elinex verzorgt in dit geval het gehele project voor Serverius, van ontwerp tot oplevering en van inbedrijfstelling tot onderhoud.

Voor dit project levert ELINEX een complete datacenteroplossing, van het net tot de eindgebruiker. ELINEX levert de nieuwe Huawei PowerPod 3.0-oplossing, die een Main Distribution Board (MDB) en twee geïntegreerde Huawei 5000H 600 kW UPS-en bevat, met een totaal vermogen van 1,2MW. Deze modulaire UPS-en zijn verbonden met 4 Huawei Li-Ion LFP-4-kasten met geïntegreerde brandbestrijding, waardoor een ruime autonomietijd wordt bereikt. Met deze state-of-the-art uitbreiding is Serverius wederom in staat om een hogere efficiëntie binnen het datacenter te realiseren en ook om te voldoen aan de steeds toenemende vraag naar hoog beschikbare colocatie.

ELINEX zal binnen haar projectscope een complete Starline Busbar en PDU-installatie leveren om het vermogen van de MDB naar de racks aan te sluiten, te distribueren, te meten en te bewaken. Ook zullen 5 Automatic Transfer Switch (ATS) panelen worden geïnstalleerd om koelredundantie te bereiken.

Elinex verzorgt met haar projectteam het gehele project van begin tot eind en ontzorgt Serverius volledig. Wij danken Serverius voor het vertrouwen in Elinex en Huawei.

 

 

 

Meer over
Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Euralarm publiceert richtlijn voor geïntegreerde brandbeveiligingsoplossingen voor lithium-ionbatterijen

Euralarm publiceert richtlijn voor geïntegreerde brandbeveiligingsoplossingen voor lithium-ionbatterijen

De Extinguishing Section van Euralarm heeft een richtlijn gepubliceerd over geïntegreerde brandbeveiligingsoplossingen voor lithium-ion batterijen. Deze nieuwe Euralarm-leidraad geeft informatie over de kwesties in verband met het gebruik van lithium-ion batterijen, hoe branden in batterijen ontstaan en hoe ze kunnen worden opgespoord, beheerst, onderdrukt...

Klimaat neutraal datacenter zonder diesel noodstroom voor regio Frankfurt aangekondigd

Klimaat neutraal datacenter zonder diesel noodstroom voor regio Frankfurt aangekondigd

Ten westen van Frankfurt aan de Ingelheimer Aue komt een nieuw datacenter. Het terrein daarvoor is van de uitbater van energiecentrales. Deze locatie was bedoeld voor een grote kolencentrale. Protest van omwonenden en het uitblijven van vergunningen hebben de bouw daarvan onmogelijk gemaakt. Na +10 jaar braak gelegen te hebben is er een nieuwe bestemming...