Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

elinex_serverius_2023

 

ELINEX Power Solutions heeft vorige week een overeenkomst  bereikt met datacenter Serverius voor het creëren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke stroomback-up te garanderen. Dit sluit aan bij de visie en doelen die Serverius zichzelf heeft gesteld. Onlangs hebben Serverius IT infrastructure en CapMan een strategisch partnerschap gesmeed om een nieuw Europees platform van datacenters te creëren.

Momenteel heeft Serverius drie datacenters in Nederland. De locaties zijn Dronten (SDC1), Meppel (SDC2) en Apeldoorn (SDC3). Serverius levert IT-infrastructuurdiensten zoals colocatie, connectiviteit, opslag en DDoS-beschermingsdiensten in Europa. Deze diensten worden voornamelijk gebruikt door internationale bedrijven die it-infrastructuurdiensten van de hoogste kwaliteit nodig hebben. Als een van de grootste leveranciers van colocatiedatacenters en IP-netwerkinfrastructuur in Nederland biedt Serverius de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor iedereen die een Europese aanwezigheid nodig heeft.

ELINEX is een merkonafhankelijke organisatie met meer dan 36 jaar ervaring op het gebied van uninterruptible power solutions. Elinex verzorgt in dit geval het gehele project voor Serverius, van ontwerp tot oplevering en van inbedrijfstelling tot onderhoud.

Voor dit project levert ELINEX een complete datacenteroplossing, van het net tot de eindgebruiker. ELINEX levert de nieuwe Huawei PowerPod 3.0-oplossing, die een Main Distribution Board (MDB) en twee geïntegreerde Huawei 5000H 600 kW UPS-en bevat, met een totaal vermogen van 1,2MW. Deze modulaire UPS-en zijn verbonden met 4 Huawei Li-Ion LFP-4-kasten met geïntegreerde brandbestrijding, waardoor een ruime autonomietijd wordt bereikt. Met deze state-of-the-art uitbreiding is Serverius wederom in staat om een hogere efficiëntie binnen het datacenter te realiseren en ook om te voldoen aan de steeds toenemende vraag naar hoog beschikbare colocatie.

ELINEX zal binnen haar projectscope een complete Starline Busbar en PDU-installatie leveren om het vermogen van de MDB naar de racks aan te sluiten, te distribueren, te meten en te bewaken. Ook zullen 5 Automatic Transfer Switch (ATS) panelen worden geïnstalleerd om koelredundantie te bereiken.

Elinex verzorgt met haar projectteam het gehele project van begin tot eind en ontzorgt Serverius volledig. Wij danken Serverius voor het vertrouwen in Elinex en Huawei.

 

 

 

Meer over
Lees ook
ELINEX Power Solutions B.V. betreedt de markt van BESS oplossingen

ELINEX Power Solutions B.V. betreedt de markt van BESS oplossingen

ELINEX Power Solutions B.V., gevestigd leverancier van noodstroomoplossingen, breidt haar portfolio uit met BESS oplossingen. BESS staat voor “Battery Energy Storage System” ofwel “Batterij Energieopslag Systeem”.

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen gebruikt...