Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

elinex_serverius_2023

 

ELINEX Power Solutions heeft vorige week een overeenkomst  bereikt met datacenter Serverius voor het creëren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke stroomback-up te garanderen. Dit sluit aan bij de visie en doelen die Serverius zichzelf heeft gesteld. Onlangs hebben Serverius IT infrastructure en CapMan een strategisch partnerschap gesmeed om een nieuw Europees platform van datacenters te creëren.

Momenteel heeft Serverius drie datacenters in Nederland. De locaties zijn Dronten (SDC1), Meppel (SDC2) en Apeldoorn (SDC3). Serverius levert IT-infrastructuurdiensten zoals colocatie, connectiviteit, opslag en DDoS-beschermingsdiensten in Europa. Deze diensten worden voornamelijk gebruikt door internationale bedrijven die it-infrastructuurdiensten van de hoogste kwaliteit nodig hebben. Als een van de grootste leveranciers van colocatiedatacenters en IP-netwerkinfrastructuur in Nederland biedt Serverius de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor iedereen die een Europese aanwezigheid nodig heeft.

ELINEX is een merkonafhankelijke organisatie met meer dan 36 jaar ervaring op het gebied van uninterruptible power solutions. Elinex verzorgt in dit geval het gehele project voor Serverius, van ontwerp tot oplevering en van inbedrijfstelling tot onderhoud.

Voor dit project levert ELINEX een complete datacenteroplossing, van het net tot de eindgebruiker. ELINEX levert de nieuwe Huawei PowerPod 3.0-oplossing, die een Main Distribution Board (MDB) en twee geïntegreerde Huawei 5000H 600 kW UPS-en bevat, met een totaal vermogen van 1,2MW. Deze modulaire UPS-en zijn verbonden met 4 Huawei Li-Ion LFP-4-kasten met geïntegreerde brandbestrijding, waardoor een ruime autonomietijd wordt bereikt. Met deze state-of-the-art uitbreiding is Serverius wederom in staat om een hogere efficiëntie binnen het datacenter te realiseren en ook om te voldoen aan de steeds toenemende vraag naar hoog beschikbare colocatie.

ELINEX zal binnen haar projectscope een complete Starline Busbar en PDU-installatie leveren om het vermogen van de MDB naar de racks aan te sluiten, te distribueren, te meten en te bewaken. Ook zullen 5 Automatic Transfer Switch (ATS) panelen worden geïnstalleerd om koelredundantie te bereiken.

Elinex verzorgt met haar projectteam het gehele project van begin tot eind en ontzorgt Serverius volledig. Wij danken Serverius voor het vertrouwen in Elinex en Huawei.

 

 

 

Meer over
Lees ook
Batterijverordening blijkt ambitieuzer op recycling dan voorgesteld

Batterijverordening blijkt ambitieuzer op recycling dan voorgesteld

De Europese Raad heeft goedkeuring gegeven voor een verordening voor de batterijmarkt in de EU. De nieuwe wetgeving treedt binnen enkele weken in werking. De nieuwe regels hebben als doel een circulaire economie te bevorderen door het reguleren van alle soorten batterijen gedurende hun levenscyclus.

Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Onlangs verwoestte een forse brand een datacenter in het Franse Saint-Trivier-sur-Moignan. Aangezien er niet zo heel vaak brand is in een datacenter, trekt een dergelijk nieuwsbericht volop de aandacht van analisten. Het datacenter werd gerund door Maxnod en werd dusdanig beschadigd dat de faciliteiten volledig offline ging. Analisten maken zich naar...

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

Dat meldt Energy-Storage.news, een website die de ontwikkelingen op het gebied van energieopslag op de voet volgt. Dat is goed nieuws voor datacenters en telco die door middel van batterijen en de tijdelijke opslag van energie een actievere rol in de energietransitie willen spelen.