Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

ildefonso-polo-DX9X0g0Cg88-unsplash

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.

Met het hoofdkantoor in Amsterdam, is DIF een bekende naam in de sector van infrastructuurbeheer en heeft een lange staat van dienst opgebouwd van investeringen in onder andere middelgrote telecommunicatie-infrastructuren. De onderneming is actief in Europa, Noord-Amerika en Azië, en heeft 16 miljard euro in beheer. DIF heeft naar eigen zeggen een sterke focus op duurzaamheid en milieubewustzijn in zijn investeringen. Deze kernwaarden zullen worden voortgezet onder het eigendom van CVC.

CVC Capital Partners is een wereldwijd actieve private equity-onderneming met een uitgebreide portefeuille van investeringen in tal van sectoren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen en vestigingen over de hele wereld. De overname van DIF door CVC onderstreept de groeiende vraag naar investeringen in digitale infrastructuren als gevolg van de verschuiving van klassieke IT naar de cloudgebaseerde applicaties. Met deze overname hoopt CVC zijn positie in de snel evoluerende markt voor onder andere datacenters en telecommunicatie te versterken.

Lees ook
Eerste flexibel groepscontract elektriciteit van start

Eerste flexibel groepscontract elektriciteit van start

De Energie Coöperatie Amsterdamse Haven (ECAH) en netbeheerder Liander hebben een eerste flexibel groepscontract voor elektriciteit gesloten. Dit contract, opgesteld binnen de nieuwe congestiemanagementregels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), stelt aangesloten bedrijven in staat om op een flexibele manier met de beschikbare capaciteit op het...

Problemen rond energiehubs kunnen tegenvaller worden voor nieuwe en bestaande datacenters

Problemen rond energiehubs kunnen tegenvaller worden voor nieuwe en bestaande datacenters

Energiehubs op Nederlandse bedrijventerreinen zijn bedoeld om netcongestie te verminderen. In ons land zijn de eerste ideeën hierover ontstaan in Gelderland. Voor met name regionaal opererende datacenters kunnen zijn een interessante optie zijn om de energievoorziening veilig te stellen.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.