Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

ildefonso-polo-DX9X0g0Cg88-unsplash

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.

Met het hoofdkantoor in Amsterdam, is DIF een bekende naam in de sector van infrastructuurbeheer en heeft een lange staat van dienst opgebouwd van investeringen in onder andere middelgrote telecommunicatie-infrastructuren. De onderneming is actief in Europa, Noord-Amerika en Azië, en heeft 16 miljard euro in beheer. DIF heeft naar eigen zeggen een sterke focus op duurzaamheid en milieubewustzijn in zijn investeringen. Deze kernwaarden zullen worden voortgezet onder het eigendom van CVC.

CVC Capital Partners is een wereldwijd actieve private equity-onderneming met een uitgebreide portefeuille van investeringen in tal van sectoren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen en vestigingen over de hele wereld. De overname van DIF door CVC onderstreept de groeiende vraag naar investeringen in digitale infrastructuren als gevolg van de verschuiving van klassieke IT naar de cloudgebaseerde applicaties. Met deze overname hoopt CVC zijn positie in de snel evoluerende markt voor onder andere datacenters en telecommunicatie te versterken.

Lees ook
Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt de datacenteractiviteiten van de Nederlandse IT infrastructuur dienstverlener Bytesnet over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in het zogeheten regional edge datacenter segment en geeft het verder invulling aan zijn groeidoelstellingen in open access infrastructuur.

Datacenters in Ierland gebruiken inmiddels meer elektriciteit dan alle Ierse huishoudens gecombineerd

Datacenters in Ierland gebruiken inmiddels meer elektriciteit dan alle Ierse huishoudens gecombineerd

Volgens The Guardian hebben de datacenters in Ierland vorig jaar meer elektriciteit verbruikt dan alle stedelijke huishoudens samen. Het groeiende aantal datacenters in het land gebruikte 21% van de totale elektriciteit, een stijging van 20% ten opzichte van 2022

Munters breidt aanbod voor datacenterkoeling uit met overname van Geoclima

Munters breidt aanbod voor datacenterkoeling uit met overname van Geoclima

Munters, een leverancier van luchtbehandelings- en klimaatoplossingen voor onder andere datacenters, heeft de Italiaanse fabrikant Geoclima overgenomen. Geoclima is bekend om zijn lucht- en watergekoelde chillers. Dit portfolio vult het bestaande programma van Munters Data Center Technologies (DCT) aan.