Vijf gewonden na chloorlek in datacenter van Apple

Datacenter

Het is geen goede week voor Apple. Nadat eerder deze week brand uitbrak in een datacenter van Apple in het Amerikaanse Mesa, Arizona. blijkt er nu een chloorlek te zijn ontstaan in een datacenter in North Carolina. Vijf mensen moesten door het lek worden opgenomen in het ziekenhuis.

Dit meldt de lokale TV-zender WSOC-TV. Apple bevestigt dat medewerkers mogelijk zijn blootgesteld aan gassen die vrijkomen bij het gebruik van chloor, dat in het datacenter wordt gebruikt om de koelsystemen te reinigen. De gassen zouden zich na het lek door het gebouw hebben verspreid.

Een woordvoerder van Apple stelt tegenover WSOC-TV dat het lek snel kon worden ingedamd. Het lek zou op dit moment geen gevaar meer opleveren voor aanwezigen in de faciliteit.

Lees ook
Gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers Omgevingsdiensten en datacenters

Gezamenlijke aanpak voor energiebesparing servers Omgevingsdiensten en datacenters

Vertegenwoordigers uit de datacenterbranche hebben met de omgevingsdiensten een belangrijke samenwerking afgesproken. Doel is om het energieverbruik van servers te verlagen. De ondertekening vond plaats op Nationale Energiedag tijdens het EZK Energie Event in Hilversum. De maatregel belooft een energiebesparing die groter is dan de opbrengst van e1

Hoe gaat AI de datacentermarkt veranderen?

Hoe gaat AI de datacentermarkt veranderen?

ChatGPT heeft sinds november 2022 een revolutie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) veroorzaakt, die elke markt transformeert en de manier waarop we werken gaat veranderen. AI biedt onder andere mogelijkheden om de efficiëntie en productiviteit van bedrijfsprocessen te verbeteren, medisch onderzoek te versnellen en creatieve ideeën sn1

Vliegverkeer Genève gestremd door wateroverlast in datacenter

Vliegverkeer Genève gestremd door wateroverlast in datacenter

Dinsdagavond heeft de luchthaven van Genève twee uur lang geen vluchten verwerkt door wateroverlast. Zware regen zorgde niet alleen voor natte landingsbanen, een deel van het datacenter van de verkeersleiding liep onder.