Vijf gewonden na chloorlek in datacenter van Apple

Datacenter

Het is geen goede week voor Apple. Nadat eerder deze week brand uitbrak in een datacenter van Apple in het Amerikaanse Mesa, Arizona. blijkt er nu een chloorlek te zijn ontstaan in een datacenter in North Carolina. Vijf mensen moesten door het lek worden opgenomen in het ziekenhuis.

Dit meldt de lokale TV-zender WSOC-TV. Apple bevestigt dat medewerkers mogelijk zijn blootgesteld aan gassen die vrijkomen bij het gebruik van chloor, dat in het datacenter wordt gebruikt om de koelsystemen te reinigen. De gassen zouden zich na het lek door het gebouw hebben verspreid.

Een woordvoerder van Apple stelt tegenover WSOC-TV dat het lek snel kon worden ingedamd. Het lek zou op dit moment geen gevaar meer opleveren voor aanwezigen in de faciliteit.

Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter