Vijf gewonden na chloorlek in datacenter van Apple

Datacenter

Het is geen goede week voor Apple. Nadat eerder deze week brand uitbrak in een datacenter van Apple in het Amerikaanse Mesa, Arizona. blijkt er nu een chloorlek te zijn ontstaan in een datacenter in North Carolina. Vijf mensen moesten door het lek worden opgenomen in het ziekenhuis.

Dit meldt de lokale TV-zender WSOC-TV. Apple bevestigt dat medewerkers mogelijk zijn blootgesteld aan gassen die vrijkomen bij het gebruik van chloor, dat in het datacenter wordt gebruikt om de koelsystemen te reinigen. De gassen zouden zich na het lek door het gebouw hebben verspreid.

Een woordvoerder van Apple stelt tegenover WSOC-TV dat het lek snel kon worden ingedamd. Het lek zou op dit moment geen gevaar meer opleveren voor aanwezigen in de faciliteit.

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.