Vijf gewonden na chloorlek in datacenter van Apple

Datacenter

Het is geen goede week voor Apple. Nadat eerder deze week brand uitbrak in een datacenter van Apple in het Amerikaanse Mesa, Arizona. blijkt er nu een chloorlek te zijn ontstaan in een datacenter in North Carolina. Vijf mensen moesten door het lek worden opgenomen in het ziekenhuis.

Dit meldt de lokale TV-zender WSOC-TV. Apple bevestigt dat medewerkers mogelijk zijn blootgesteld aan gassen die vrijkomen bij het gebruik van chloor, dat in het datacenter wordt gebruikt om de koelsystemen te reinigen. De gassen zouden zich na het lek door het gebouw hebben verspreid.

Een woordvoerder van Apple stelt tegenover WSOC-TV dat het lek snel kon worden ingedamd. Het lek zou op dit moment geen gevaar meer opleveren voor aanwezigen in de faciliteit.

Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.