NEC implementeert vloeistofkoeling van Asetek in HPC datacenter

asetek-d2c

NEC gaat Asetek RackCDU Direct-to-Chip (D2C) vloeistofkoeling implementeren in een High Performance Computing (HPC) datacenter in Japan. Het is niet bekend om welk HPC center het precies gaat.

Asetek RackCDU D2C is een vloeistof koeloplossing gebaseerd op heet water. De oplossing kan 60% tot 80% van de warmte van servers afvangen, waarmee de koelingskosten van een datacenter volgens Asetek met 50% kunnen worden teruggedrongen. Daarnaast maakt de oplossing het mogelijk de serverdichtheid met een factor 2,5 tot 5 te vergroten.

“We zijn verheugd met NEC samen te werken aan dit project en kijken aan naar verdere samenwekring in de toekomst”, zegt John Hamill, Chief Operating Officer (COO) van Asetek, in een reactie. Noritaka HOSHI, senior manager van NEC Corporation, voegt toe: “Vloeistof koeltechnologie wordt een belangrijk onderdeel van supercomputers. Asetek’s direct-to-chip technologie maakt effectievere koeling en verhoogde rekenprestaties mogelijk in HPC clusters met een hoge dichtheid, wat waarde toevoegt voor onze eindklanten.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken l1

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.