NEC implementeert vloeistofkoeling van Asetek in HPC datacenter

asetek-d2c

NEC gaat Asetek RackCDU Direct-to-Chip (D2C) vloeistofkoeling implementeren in een High Performance Computing (HPC) datacenter in Japan. Het is niet bekend om welk HPC center het precies gaat.

Asetek RackCDU D2C is een vloeistof koeloplossing gebaseerd op heet water. De oplossing kan 60% tot 80% van de warmte van servers afvangen, waarmee de koelingskosten van een datacenter volgens Asetek met 50% kunnen worden teruggedrongen. Daarnaast maakt de oplossing het mogelijk de serverdichtheid met een factor 2,5 tot 5 te vergroten.

“We zijn verheugd met NEC samen te werken aan dit project en kijken aan naar verdere samenwekring in de toekomst”, zegt John Hamill, Chief Operating Officer (COO) van Asetek, in een reactie. Noritaka HOSHI, senior manager van NEC Corporation, voegt toe: “Vloeistof koeltechnologie wordt een belangrijk onderdeel van supercomputers. Asetek’s direct-to-chip technologie maakt effectievere koeling en verhoogde rekenprestaties mogelijk in HPC clusters met een hoge dichtheid, wat waarde toevoegt voor onze eindklanten.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Is koelaanpak PlayStation 4 ook bruikbaar in computerruimtes?

Is koelaanpak PlayStation 4 ook bruikbaar in computerruimtes?

Spelcomputers als de Xbox en de PlayStation wijken in veel opzichten nauwelijks af van meer traditionele high-performance computers zoals we die in datacenters tegenkomen. Een van de grote problemen bij dit soort spelcomputers is de enorme warmte die wordt geproduceerd door de GPU's ofwel graphical processing units. Een van de Japanse ontwerpers v1

Klimatisering bij Equinix AM3 Amsterdam

Klimatisering bij Equinix AM3 Amsterdam

In veel datacenters vertegenwoordigt de koeling ongeveer 25 procent van het energieverbruik. Daarmee komt klimatisering wat kosten betreft op de tweede plaats na de IT-hardware. In oudere centra is het percentage nog hoger. Hier ligt dus een aanzienlijk potentieel voor energiebesparing. Equinix heeft in AM3 Science Park Amsterdam een innovatief co1