Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox Emea

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen. De overname markeert een belangrijke mijlpaal in de strategische richting van deze ook in de datacentermarkt actieve onderneming. Lennox International heeft besloten om de Europese activiteiten af te stoten om zich te kunnen richten op de Noord-Amerikaanse strategie.

Syntagma Capital is opgericht in 2009 in Brussel. De firma richt zich op het stimuleren van bedrijfsprestaties en groei door middel van operationele expertise. Met €1,1 miljard geïnvesteerd in meer dan 40 bedrijven, heeft Syntagma €4 miljard aan inkomsten gegenereerd en meer dan 11.000 mensen wereldwijd in dienst.

"Deze strategische stap versterkt en consolideert Lennox EMEA's positie in de HVAC&R markt en opent de deur naar nieuwe zakelijke mogelijkheden”, zegt Ricardo Freitas, General Manager van Lennox EMEA. "We streven ernaar de ervaring van onze klanten te verbeteren door middel van eersteklas serviceniveaus, nieuwe commerciële initiatieven, strategische investeringen, productuitbreiding en operationele verbeteringen. Met Syntagma's investering zullen we onze groei en innovatie versterken om tegemoet te komen aan de toekomstige behoeften van de markt. Het markeert het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor Lennox EMEA.”

Lennox EMEA is commercieel aanwezig in 46 landen, heeft momenteel ongeveer 980 werknemers en drie productiefaciliteiten in Frankrijk en Spanje. Syntagma Capital en Lennox EMEA verwachten de overname tegen het einde van 2023 af te ronden, waardoor aanzienlijke kansen voor innovatie, een groter marktbereik en hogere inkomsten worden ontsloten.

Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.