Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox Emea

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen. De overname markeert een belangrijke mijlpaal in de strategische richting van deze ook in de datacentermarkt actieve onderneming. Lennox International heeft besloten om de Europese activiteiten af te stoten om zich te kunnen richten op de Noord-Amerikaanse strategie.

Syntagma Capital is opgericht in 2009 in Brussel. De firma richt zich op het stimuleren van bedrijfsprestaties en groei door middel van operationele expertise. Met €1,1 miljard geïnvesteerd in meer dan 40 bedrijven, heeft Syntagma €4 miljard aan inkomsten gegenereerd en meer dan 11.000 mensen wereldwijd in dienst.

"Deze strategische stap versterkt en consolideert Lennox EMEA's positie in de HVAC&R markt en opent de deur naar nieuwe zakelijke mogelijkheden”, zegt Ricardo Freitas, General Manager van Lennox EMEA. "We streven ernaar de ervaring van onze klanten te verbeteren door middel van eersteklas serviceniveaus, nieuwe commerciële initiatieven, strategische investeringen, productuitbreiding en operationele verbeteringen. Met Syntagma's investering zullen we onze groei en innovatie versterken om tegemoet te komen aan de toekomstige behoeften van de markt. Het markeert het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor Lennox EMEA.”

Lennox EMEA is commercieel aanwezig in 46 landen, heeft momenteel ongeveer 980 werknemers en drie productiefaciliteiten in Frankrijk en Spanje. Syntagma Capital en Lennox EMEA verwachten de overname tegen het einde van 2023 af te ronden, waardoor aanzienlijke kansen voor innovatie, een groter marktbereik en hogere inkomsten worden ontsloten.

Meer over
Lees ook
China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

AWS zet afvalwater om in duurzame koeling voor datacenters

Amazon Web Services (AWS), de cloud computing-arm van Amazon, heeft een interessante stap gezet in het beheren van haar datacenters door gebruik te maken van gerecycled water. Dit soort water staat ook wel bekend als behandeld afvalwater. Het wordt gebruikt voor het koelen van servers.

Technotrans, Duitse aanbieder van vloeistofkoeling, scoort in de VS

Technotrans, Duitse aanbieder van vloeistofkoeling, scoort in de VS

Technotrans AG, een in de Nederlandse datacenterindustrie vrij onbekende speler op het gebied van thermisch management, heeft een internationale doorbraak bereikt met een grote bestelling voor de serieproductie van geavanceerde vloeitstofkoeling voor high performance servers.