Leviton gaat op maat gemaakte bekabeling leveren vanuit nieuwe Schotse fabriek

Bekabelingsspecialist Brand-Rex, onderdeel van Leviton, opent zijn nieuwe Data Centre Factory in Glenrothes, Scotland. In de Data Centre Factory gaat Leviton onder meer gepretermineerde bekabeling en cassette oplossingen ontwikkelen.

brand-rex-logo Met de Data Centre Factory in Glenrothes richt Leviton zich op klanten in de EMEA-regio. Het bedrijf gaat met behulp van de fabriek op maat gemaakte producten fabriceren voor klanten. Doordat de fabriek in Schotland is gevestigd, kunnen deze op maat gemaakte producten relatief snel bij klanten worden afgeleverd.

“Kabels termineren kan het meest tijdrovende en arbeidsintensieve proces van kabelinstallatie in een datacenternetwerk zijn”, legt Ian Wilkie, Managing Director van Brand-Rex, onderdeel van Leviton, uit. “Naarmate datacentersystemen complexer worden kan het gebruik van gepretermineerde infrastructuur downtime, arbeidskosten, verspilling en onderhoud verminderen. Indien datacenterbeheerders de exacte lengte van de kabel, kabeltype, breakout-lengte en het aantal vezels voor hun netwerk kunnen specificeren kunnen zij de installatietijd tot 80% terugdringen.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Global technology provider Arrow Electronics heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Rackmount.IT.

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit breidt het RapidID-systeem uit om netwerkbekabeling nog sneller digitaal te kunnen documenteren. Met het RapidID Network Mapping System van Panduit kunnen bedrijven tot 50% aan tijd en kosten besparen bij het documenteren van patchkabels. Netwerktechnici en installateurs kunnen voortaan gebruikmaken van vooraf gelabelde patchkabels en de R1

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit heeft het aanbod van netwerkkasten uitgebreid met de introductie van de FlexFusion XGL-kasten. Deze nieuwe 19” kasten voor netwerk- en serverapparatuur bieden een maximale capaciteit voor het beheer van hoge kabeldichtheid in datacenters, bedrijfsnetwerken of colocatie-omgevingen.