Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

RapidID4-600

 

Panduit breidt het RapidID-systeem uit om netwerkbekabeling nog sneller digitaal te kunnen documenteren. Met het RapidID Network Mapping System van Panduit kunnen bedrijven tot 50% aan tijd en kosten besparen bij het documenteren van patchkabels. Netwerktechnici en installateurs kunnen voortaan gebruikmaken van vooraf gelabelde patchkabels en de RapidID Bluetooth-handscanner, om moeiteloos patchverbindingen te maken en deze zowel snel als eenvoudig te documenteren voor latere tracing.

Netwerkstoringen reduceren en voorkomen
Met deze oplossing wordt het tijdrovende en foutgevoelige proces van patchkabels documenteren aanzienlijk vereenvoudigd, wat helpt bij het reduceren en voorkomen van netwerkstoringen. RapidID is een praktisch alternatief voor traditionele procedures en biedt een documentatieoplossing voor de bouw van nieuwe technische ruimtes, het lokaliseren van patchverbindingen, of bij het vervangen van een netwerkswitch. Defecte patchverbindingen zijn tevens  sneller op te sporen.
 
Fabrieksgelabelde patchkabel

De basis van het RapidID-systeem is de fabrieksgelabelde patchkabel van Panduit. Met één-op-één identificatielabels aan beide uiteinden van de patchkabel, die worden uitgelezen met de Bluetooth-handscanner en toegewezen aan de betreffende hardware in de RapidID-app. De labels hebben een 12-cijferige barcode en de letters ‘A’ en ‘B’, die het begin en einde van de kabel definiëren. Met dit systeem kunnen veelvoorkomende netwerktaken zoals labelen, traceren en onderhoud/troubleshooting in twee eenvoudige stappen worden geautomatiseerd. In de eerste stap maakt men de patchverbindingen met de in de fabriek gelabelde patchkabels. In de tweede stap worden de labels van de patchkabels met de Bluetooth-scanner in de RapidID app geregistreerd. Tijdens het scannen worden de patchkabels toegewezen aan de gedefinieerde switchpoort. Alle gescande data is gemakkelijk te exporteren en veilig te verwerken, zonder dat handmatige en foutgevoelige gegevensinvoer nodig is.

Tijdbesparing
Met RapidID kunnen patchverbindingen snel en eenvoudig worden getraceerd, gecorrigeerd of geëlimineerd, voor probleemoplossing of patchwerkzaamheden. Slechts één uiteinde van de patchkabel hoeft te worden gescand, waarna de gedocumenteerde verbinding wordt weergegeven in de RapidID-software en het tweede uiteinde kan indien gewenst worden gecontroleerd. De app geeft ‘PASS’ of ‘FAIL’ weer. Samengevat reduceert Panduit’s RapidID-oplossing de tijd die nodig is voor netwerkdocumentatie, probleemoplossing en incidentele patching aanzienlijk, en maakt tijdrovende en foutgevoelige handmatige documentatie overbodig.
Meer over
Lees ook
Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Vandaag de dag is de vraag naar betrouwbare en schaalbare glasvezelinfrastructuur van cruciaal belang. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden wij YellowDuct®, het ultieme systeem dat speciaal is ontworpen om te voorzien in al jouw glasvezelkabelbeheerbehoeften.

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Kabelbeheer was en is een uitdaging in veel datacenters. In dit artikel behandelt David Cuthbertson, een bekende cable management-specialist die al meermalen heeft bijgedragen aan bekabelingsstandaarden zoals de nieuwe TIA TR-60, het documenteren van bestaande koper- en glasvezelconnectiviteit, evenals enkele van de uitdagingen die men onderweg kan...

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.