Leviton gaat op maat gemaakte bekabeling leveren vanuit nieuwe Schotse fabriek

Bekabelingsspecialist Brand-Rex, onderdeel van Leviton, opent zijn nieuwe Data Centre Factory in Glenrothes, Scotland. In de Data Centre Factory gaat Leviton onder meer gepretermineerde bekabeling en cassette oplossingen ontwikkelen.

brand-rex-logo Met de Data Centre Factory in Glenrothes richt Leviton zich op klanten in de EMEA-regio. Het bedrijf gaat met behulp van de fabriek op maat gemaakte producten fabriceren voor klanten. Doordat de fabriek in Schotland is gevestigd, kunnen deze op maat gemaakte producten relatief snel bij klanten worden afgeleverd.

“Kabels termineren kan het meest tijdrovende en arbeidsintensieve proces van kabelinstallatie in een datacenternetwerk zijn”, legt Ian Wilkie, Managing Director van Brand-Rex, onderdeel van Leviton, uit. “Naarmate datacentersystemen complexer worden kan het gebruik van gepretermineerde infrastructuur downtime, arbeidskosten, verspilling en onderhoud verminderen. Indien datacenterbeheerders de exacte lengte van de kabel, kabeltype, breakout-lengte en het aantal vezels voor hun netwerk kunnen specificeren kunnen zij de installatietijd tot 80% terugdringen.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Een belangrijke manier om de impact op het milieu van een bekabelingsinfrastructuur te verminderen, is door de toegepaste producten - kabels, connectoren en dergelijke - langer te gebruiken. Misschien zelfs langer dan in eerste instantie was verwacht. Maar hoe doe je dat? Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center C1

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Patchmanager is overgenomen door Main Capital. De financier verwerft de meerderheid in Patchmanager. De Amsterdamse firma levert software voor het beheren van de fysieke infrastructuur in datacenters.

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Als het gaat om het geleiden en beschermen van kabels, flexibele leidingen en slangen, staat Defem bekend als het sterkste systeem op de markt. De uitzonderlijke kwaliteit en het robuuste ontwerp maken het dé keuze voor kabelmanagement in datacenters en serverruimtes.