Leviton gaat op maat gemaakte bekabeling leveren vanuit nieuwe Schotse fabriek

Bekabelingsspecialist Brand-Rex, onderdeel van Leviton, opent zijn nieuwe Data Centre Factory in Glenrothes, Scotland. In de Data Centre Factory gaat Leviton onder meer gepretermineerde bekabeling en cassette oplossingen ontwikkelen.

brand-rex-logo Met de Data Centre Factory in Glenrothes richt Leviton zich op klanten in de EMEA-regio. Het bedrijf gaat met behulp van de fabriek op maat gemaakte producten fabriceren voor klanten. Doordat de fabriek in Schotland is gevestigd, kunnen deze op maat gemaakte producten relatief snel bij klanten worden afgeleverd.

“Kabels termineren kan het meest tijdrovende en arbeidsintensieve proces van kabelinstallatie in een datacenternetwerk zijn”, legt Ian Wilkie, Managing Director van Brand-Rex, onderdeel van Leviton, uit. “Naarmate datacentersystemen complexer worden kan het gebruik van gepretermineerde infrastructuur downtime, arbeidskosten, verspilling en onderhoud verminderen. Indien datacenterbeheerders de exacte lengte van de kabel, kabeltype, breakout-lengte en het aantal vezels voor hun netwerk kunnen specificeren kunnen zij de installatietijd tot 80% terugdringen.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Siemon lanceert RouteIT-kabelmanagers voor high-density bekabelingssystemen

Siemon lanceert RouteIT-kabelmanagers voor high-density bekabelingssystemen

Siemon introduceert RouteIT, een nieuw verticaal en horizontaal kabelmanagementsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor hight-density bekabelingssystemen voor bedrijven en datacenters. Met RouteIT-kabelmanagers beschikken datacenters over een systeem waarmee zowel horizontale bekabeling als patchkabels gemakkelijk kunnen worden gerouteerd en besche1

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels voor gebruik in datacenters. De HARTING patchkabels zijn speciaal ontworpen voor multiport-switches en compacte industriële apparaten. De connector van de patchkabels beschikt over de speciale Dualboot-technologie. Deze technologie zorgt voor een optimale trekontlasting en beschermt de vergrendeli1