IDC: ‘Investeringen in on-premise infrastructuur blijven stabiel’

servers

De investeringen in on-premise infrastructuur blijven de komende jaren gelijk. Dit ondanks een groeiende vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur.

Dit voorspelt IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren fors groeit. De markt zou in 2019 goed zijn voor een omzet van 10,8 miljard dollar. IDC verwacht dat dit jaar 40% van alle IT-bestedingen aan infrastructuur cloud-gebaseerd zullen zijn. Het gaat hierbij om switches, storage en servers.

Dit betekent dat de vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren hard groeit. Afgelopen jaar was 14% van alle aangeschafte IT-infrastructuur cloud-gebaseerd. Het percentage loopt naar verwachting dit jaar op tot 17%, waardoor de markt goed is voor en omzet van 4,1 miljard dollar. Desondanks verwacht IDC dat de investeringen in on-premise infrastructuur de komende jaren gelijk blijven.

Lees ook
Telecom Sans Frontiers schiet Turkije en Syrië te hulp

Telecom Sans Frontiers schiet Turkije en Syrië te hulp

Naast alle menselijk leed dat de zware aardbevingen in Turkije en Syrië hebben veroorzaakt, is er ook sprake van enorme verwoestingen. In het gebied zijn woningen, winkels en bedrijven zwaar beschadigd of erger.

Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

1931 congrescentrum 's-Hertogenbosch stond donderdag 1 december in het teken van IT Infra & Telecom Infra 2022. Dit jaar waren voor het eerste de twee events gecombineerd. Een goede stap, de twee hebben namelijk steeds meer met elkaar te maken. 5G en Edge zijn daar voorbeelden van, maar er zijn nog veel meer cases te noemen die duidelijk maken dat1

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022 - In het 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch