IDC: ‘Investeringen in on-premise infrastructuur blijven stabiel’

servers

De investeringen in on-premise infrastructuur blijven de komende jaren gelijk. Dit ondanks een groeiende vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur.

Dit voorspelt IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren fors groeit. De markt zou in 2019 goed zijn voor een omzet van 10,8 miljard dollar. IDC verwacht dat dit jaar 40% van alle IT-bestedingen aan infrastructuur cloud-gebaseerd zullen zijn. Het gaat hierbij om switches, storage en servers.

Dit betekent dat de vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren hard groeit. Afgelopen jaar was 14% van alle aangeschafte IT-infrastructuur cloud-gebaseerd. Het percentage loopt naar verwachting dit jaar op tot 17%, waardoor de markt goed is voor en omzet van 4,1 miljard dollar. Desondanks verwacht IDC dat de investeringen in on-premise infrastructuur de komende jaren gelijk blijven.

Lees ook
De ITchannelPRO Datacentergesprekken: Holland Datacenters

De ITchannelPRO Datacentergesprekken: Holland Datacenters

Een van de meest markante datacenters in Nederland is Holland Datacenters in Kloetinge. Een gebouw met een unieke historie en stammend uit een tijd dat het begrip datacenters nog niet bestond. Directeur Eric van Scherpenzeel legt uit hoe met mogelijk is vanaf die plek een duidelijk afgebakende plek op de Nederlandse markt in te nemen.

Onduidelijkheid over vitaal verklaren van datacenters

Onduidelijkheid over vitaal verklaren van datacenters

Er is nog geen duidelijkheid over hoe bepaald kan worden of datacenters in Nederland als vitaal bestempeld kunnen worden. Een rapport van Stratix dat in opdracht van het Agentschap Telecom is gemaakt, schetst een verdeeld beeld over de vraag hoe het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kan beoordelen welke datacenters voor Nederland vitale1

De ITchannelPRO datacentergesprekken: Interconnect

De ITchannelPRO datacentergesprekken: Interconnect

Dit voorjaar startte ITchannelPRO met een serie interviews en gesprekken met directies van datacenters, toeleveranciers en deskundigen. De serie begon met een bezoek aan Interconnect Services B.V. in ‘s-Hertogenbosch.