IDC: ‘Investeringen in on-premise infrastructuur blijven stabiel’

servers

De investeringen in on-premise infrastructuur blijven de komende jaren gelijk. Dit ondanks een groeiende vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur.

Dit voorspelt IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren fors groeit. De markt zou in 2019 goed zijn voor een omzet van 10,8 miljard dollar. IDC verwacht dat dit jaar 40% van alle IT-bestedingen aan infrastructuur cloud-gebaseerd zullen zijn. Het gaat hierbij om switches, storage en servers.

Dit betekent dat de vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren hard groeit. Afgelopen jaar was 14% van alle aangeschafte IT-infrastructuur cloud-gebaseerd. Het percentage loopt naar verwachting dit jaar op tot 17%, waardoor de markt goed is voor en omzet van 4,1 miljard dollar. Desondanks verwacht IDC dat de investeringen in on-premise infrastructuur de komende jaren gelijk blijven.

Lees ook
De edge moet robuust en betrouwbaar zijn

De edge moet robuust en betrouwbaar zijn

Elbert Raben, Manager Product Group IT bij Rittal, krijgt regelmatig de vraag of edge, colo en cloud onderling concurreren. Dat die vraag wordt gesteld bewijst volgens hem dat de belangstelling voor edge over de volle breedte van de markt toeneemt en dat het tijd wordt misverstanden weg te nemen.

Gartner voorspelt: Uitgaven voor public cloud groeien in 2021 met 18%

Gartner voorspelt: Uitgaven voor public cloud groeien in 2021 met 18%

Volgens Gartner zullen de wereldwijde uitgaven van eindgebruikers aan public cloud-diensten in 2021 naar verwachting met 18,4% toenemen tot in totaal 304,9 miljard dollar, tegen 257,5 miljard dollar in 2020.

Ook online was IT INFRA zeer succesvol

Ook online was IT INFRA zeer succesvol

Op 10, 11 en 12 november vond het IT Infra-event plaats. Net als veel andere FHI-events werd het IT Infra event dit jaar georganiseerd in de vorm van een online kennisweek. Experts vertelden drie dagen lang over de laatste ontwikkelingen en technologie in de datacentermarkt. Dat leverde de 450 toeschouwers ook dit jaar weer veel nuttige informatie1