Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

FHI2022-800500

 

1931 congrescentrum 's-Hertogenbosch stond donderdag 1 december in het teken van IT Infra & Telecom Infra 2022. Dit jaar waren voor het eerste de twee events gecombineerd. Een goede stap, de twee hebben namelijk steeds meer met elkaar te maken. 5G en Edge zijn daar voorbeelden van, maar er zijn nog veel meer cases te noemen die duidelijk maken dat deze twee events het verdienen als een bijeenkomst verder te gaan.

Het blijft wel een opgave events te organiseren. Na twee jaar is er echt wel iets veranderd in de markt. Een recent in Utrecht gehouden beurs deed het ergste vrezen voor de opkomst van dit FHI event. Gelukkig voor de organisatie is 's-Hertogenbosch echt iets anders dan Utrecht. De doelgroep is om te beginnen anders en de verwachtingen van bezoekers zijn dat ook.

Men gaat naar 's-Hertogenbosch om elkaar tegen te komen, bij te praten, te netwerken dus. Presentaties en discussies worden bezocht, maar ze zijn zichtbaar niet de enige reden voor het bezoek. Daar is trouwens niets mis mee. Dit is ook niet de omgeving voor harde sales. Daar zijn andere mogelijkheden voor en dan is de sfeer dan ook merkbaar anders.

Vaste bezoekers weten direct wat met dat laatste wordt bedoeld. Een buitenstaander zal het meteen zijn opgevallen dat driehonderd vakbezoekers in het 1931 congrescentrum zo weinig geluid maken. Het hoge ons-kent-ons gehalte levert een gemoedelijke, rustige beurs op waar men handen schudt, de kennis opfrist en afspraken maakt op een later tijdstip verder te praten.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.