Google sluit megadeal voor duurzame energie

windmolens

Google maakt bekend contracten te hebben afgesloten voor 842 megawatts aan duurzame energie. De energie wordt gebruikt om dat datacenters van het bedrijf aan te drijven.

De Amerikaanse IT-gigant claimt dat het gaat om de grootste aankoop van duurzame energie van een niet-nutsbedrijf ooit. Het gaat om zowel windenergie als zonne-energie. De totale hoeveelheid duurzame energie die het bedrijf afneemt komt hiermee uit op ruim 2 gigawatts.

Zes deals

Het bedrijf heeft in totaal zes verschillende deals gesloten, waarvan vier in de Verenigde Staten, één in Chili en één in Zweden. Het bedrijf koopt:

  • 61 megawatts in de VS van Duke Energy
  • 200 megawatts in de VS van RES Americas
  • 200 megawatts in de VS van EDF Renewable Energy
  • 225 megawatts in de VS van Invenergy
  • 80 megawatts in Chili van Acciona Energia
  • 76 megawatts in Zweden van Eolus Vind

Het gaat om langetermijncontracten die een looptijd hebben van 10 tot 20 jaar. Google stelt met de contracten niet alleen de impact op het milieu van haar bedrijfsvoering terug te dringen, maar zich ook voor langere tijd te verzekeren van energieleveranties tegen een aantrekkelijk tarief.

Dossiers
Lees ook
Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Het nieuwe subsidiepakket van 250 miljoen euro die het kabinet eerder heeft aangekondigd is ook interessant voor de datacentersector. De regeling is bedoelde voor het ondersteunen van kleinschalige elektrolyseprojecten gericht op de productie van groene waterstof in Nederland.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1