Google sluit megadeal voor duurzame energie
Google maakt bekend contracten te hebben afgesloten voor 842 megawatts aan duurzame energie. De energie wordt gebruikt om dat datacenters van het bedrijf aan te drijven.
De Amerikaanse IT-gigant claimt dat het gaat om de grootste aankoop van duurzame energie van een niet-nutsbedrijf ooit. Het gaat om zowel windenergie als zonne-energie. De totale hoeveelheid duurzame energie die het bedrijf afneemt komt hiermee uit op ruim 2 gigawatts.
Zes deals
Het bedrijf heeft in totaal zes verschillende deals gesloten, waarvan vier in de Verenigde Staten, één in Chili en één in Zweden. Het bedrijf koopt:
- 61 megawatts in de VS van Duke Energy
- 200 megawatts in de VS van RES Americas
- 200 megawatts in de VS van EDF Renewable Energy
- 225 megawatts in de VS van Invenergy
- 80 megawatts in Chili van Acciona Energia
- 76 megawatts in Zweden van Eolus Vind
Het gaat om langetermijncontracten die een looptijd hebben van 10 tot 20 jaar. Google stelt met de contracten niet alleen de impact op het milieu van haar bedrijfsvoering terug te dringen, maar zich ook voor langere tijd te verzekeren van energieleveranties tegen een aantrekkelijk tarief.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Google moet Ierse bouwplannen schrappen
Het nieuws dat Google geen bouwvergunning krijgt om een bestaand hyperscaler complex in Ierland te vergroten is als een bom ingeslagen. Wereldwijd zorgt het besluit voor veel persaandacht. Het is net als bij de Zeewolde Facebook perikelen. Nederland had daarmee een primeur, wat de Ieren doen is minstens zo belangrijk.
Eigen energiehub helpt bedrijfsterrein aan lokaal opgewekte groene stroom
Acht bedrijven die zich de komende jaren gaan vestigen op een van de kavels van Medel II sluiten zich aan bij een nieuw energiesysteem, een initiatief van energie-infrastructuurspecialist Joulz in samenwerking met regionale netbeheerder Liander.
Onderzoek: onderzeese datacenters blijken kwetsbaar voor geluidsaanvallen
Met de opkomst van onderzeese datacenters op verschillende locaties in de wereld, komt er ook steeds meer onderzoek naar de veiligheid van deze faciliteiten. Nieuwe studies suggereren dat onderzeese datacenters specifieke kwetsbaarheden hebben,