<


Google gaat voor 100 procent duurzaam in 2030

Google Cloud 400300

Google heeft maandag op het eigen blog bekend gemaakt rond 2030 voor alle activiteiten permanent gebruik te maken van duurzame energie en daarmee bij te dragen aan een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen.

Dit streven (“Announcing ‘round-the-clock clean energy for cloud”) zal Google niet alleen doen. Het maakt duidelijk de samenwerking met andere organisaties te zoeken om gezamenlijk tot meer duurzame bedrijfsmodellen te komen. Daarvoor stelt het energiebesparende software op basis van AI, die het al langer in de eigen datacenters gebruikt ter beschikking.

 

Verder stelt het bedrijf meer te willen samenwerken met steden. Een van de redenen daarvoor kan zijn dat de eigen duurzame energieopwekking natuurlijk niet 24/7 het zelfde oplevert. Soms is er een te hoge eigen productie en andere keren is het juist te weinig. In beide gevallen is het dan noodzakelijk via het lokale stroomnetwerk te kunnen terugleveren of afnemen.

 

Het bericht is voor een wereldwijd publiek geschreven en bevat geen specifieke verwijzing naar EU beleid. Dat lijkt aan te sturen op een CO2 neutrale operatie voor alle datacenters in de EU. Dus ook de Google hyperscalers in Delfzijl en binnenkomt Middenmeer.

Lees ook
Eteck verwarmt woningen duurzaam met servers van Leafcloud

Eteck verwarmt woningen duurzaam met servers van Leafcloud

Datacentra in Nederland verbruiken veel energie. De elektriciteit die door deze ICT-apparatuur gebruikt wordt, genereert ook veel warmte. Warmte die zonder goede bestemming vervolgens verloren gaat. Om die energieverspilling tegen te gaan werken Leafcloud, een leverancier van cloud hosting en Eteck, leverancier van duurzame warmte, sinds vandaag samen.

LeafCloud lanceert eerste écht groene clouddienst die energieverspilling tegengaat

LeafCloud lanceert eerste écht groene clouddienst die energieverspilling tegengaat

Het Amsterdamse LeafCloud biedt voor het eerst een écht groen alternatief voor cloud- hosting. LeafCloud is de eerste publieke clouddienst die energieverspilling tegengaat door haar servers te verplaatsen naar flatgebouwen en daar lokaal warmte te leveren

Shell en Microsoft vormen alliantie om CO2-emissies aan te pakken

Shell en Microsoft vormen alliantie om CO2-emissies aan te pakken

Shell International Petroleum Company Limited en Microsoft Corporation, bouwen voort op een al drie decennia durende samenwerking en beginnen aan een nieuw strategisch alliantie. De alliantie is opgezet ter ondersteuning van de ontwikkelingen in de richting van een uitstootvrije wereld en bouwt voort op de sterke basis van tientallen jaren technologische...