<


Google gaat voor 100 procent duurzaam in 2030

Google Cloud 400300

Google heeft maandag op het eigen blog bekend gemaakt rond 2030 voor alle activiteiten permanent gebruik te maken van duurzame energie en daarmee bij te dragen aan een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen.

Dit streven (“Announcing ‘round-the-clock clean energy for cloud”) zal Google niet alleen doen. Het maakt duidelijk de samenwerking met andere organisaties te zoeken om gezamenlijk tot meer duurzame bedrijfsmodellen te komen. Daarvoor stelt het energiebesparende software op basis van AI, die het al langer in de eigen datacenters gebruikt ter beschikking.

 

Verder stelt het bedrijf meer te willen samenwerken met steden. Een van de redenen daarvoor kan zijn dat de eigen duurzame energieopwekking natuurlijk niet 24/7 het zelfde oplevert. Soms is er een te hoge eigen productie en andere keren is het juist te weinig. In beide gevallen is het dan noodzakelijk via het lokale stroomnetwerk te kunnen terugleveren of afnemen.

 

Het bericht is voor een wereldwijd publiek geschreven en bevat geen specifieke verwijzing naar EU beleid. Dat lijkt aan te sturen op een CO2 neutrale operatie voor alle datacenters in de EU. Dus ook de Google hyperscalers in Delfzijl en binnenkomt Middenmeer.

Lees ook
NTT Ltd. creëert virtuele, wereldwijde ‘stadion’-ervaring voor Tour de France-fans

NTT Ltd. creëert virtuele, wereldwijde ‘stadion’-ervaring voor Tour de France-fans

NTT Ltd., de officiële technologiepartner van A.S.O., presenteert de Tour de France 2020 aan fans via innovatieve technologie. Zo kunnen zij de wielerwedstrijd op unieke manier vanuit huis volgen en zijn ze onderdeel van een wereldwijde ‘stadion’-ervaring.

Arista introduceert Network Automation as a Service met CloudVision

Arista introduceert Network Automation as a Service met CloudVision

Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, introduceert CloudVision as-a-Service. Deze nieuwe versie van het CloudVision-platform is zowel via de cloud als ‘on-premise’ te implementeren, voor het automatiseren van multi-domein netwerken. De belangrijkste voordelen hiervan zijn een kortere terugverdientijd, een...

Meer problemen cloud providers en op andere tijdstippen

Meer problemen cloud providers en op andere tijdstippen

Volgens ThousandEyes zijn de afgelopen maanden de problemen bij cloud providers sterk toegenomen. Het aantal incidenten met 100% packet loss nam in het eerste kwartaal met tientallen procenten toe. Zowel de clouds van telco’s als providers lieten dat beeld zien.