<


Google gaat voor 100 procent duurzaam in 2030

Google Cloud 400300

Google heeft maandag op het eigen blog bekend gemaakt rond 2030 voor alle activiteiten permanent gebruik te maken van duurzame energie en daarmee bij te dragen aan een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen.

Dit streven (“Announcing ‘round-the-clock clean energy for cloud”) zal Google niet alleen doen. Het maakt duidelijk de samenwerking met andere organisaties te zoeken om gezamenlijk tot meer duurzame bedrijfsmodellen te komen. Daarvoor stelt het energiebesparende software op basis van AI, die het al langer in de eigen datacenters gebruikt ter beschikking.

 

Verder stelt het bedrijf meer te willen samenwerken met steden. Een van de redenen daarvoor kan zijn dat de eigen duurzame energieopwekking natuurlijk niet 24/7 het zelfde oplevert. Soms is er een te hoge eigen productie en andere keren is het juist te weinig. In beide gevallen is het dan noodzakelijk via het lokale stroomnetwerk te kunnen terugleveren of afnemen.

 

Het bericht is voor een wereldwijd publiek geschreven en bevat geen specifieke verwijzing naar EU beleid. Dat lijkt aan te sturen op een CO2 neutrale operatie voor alle datacenters in de EU. Dus ook de Google hyperscalers in Delfzijl en binnenkomt Middenmeer.

Lees ook
Alibaba Cloud blijft voorlopig buiten Nederland

Alibaba Cloud blijft voorlopig buiten Nederland

De buitenlandse tech pers meldt woensdag dat Equinix vanaf nog eens 17 plekken in de wereld toegang tot de Alibaba Cloud levert. Het nieuws staat die dag nog niet te lezen bij de cloud aanbieder en er is nog iets dat opvalt. Nederland wordt niet genoemd.

Datacenter stap-voor-stap in de cloud

Datacenter stap-voor-stap in de cloud

Steeds meer bedrijven betrekken de diensten voor hun IT-infrastructuur uit de cloud. Bij deze beslissing spelen de kosten voor aanschaf, opbouw en het gebruik van de geplande IT-omgeving een grote rol. Zo vervallen bij gebruik van de cloud doorgaans de eenmalige investeringskosten voor eigen IT-systemen. Wat voor de CIO echter van groter belang is,...

Datacenterinvesteringen VS fors gestegen

Datacenterinvesteringen VS fors gestegen

Noord-Amerikaanse cloud bedrijven en datacenter providers hebben in 2017 gezamenlijk 20 miljard dollar, omgerekend 16,3 miljard euro, geïnvesteerd in datacenters. Dat is meer dan de drie voorgaande jaren gecombineerd. Dit blijkt uit een nieuw rapport van CBRE Data Center Solutions, waarover Recode bericht. In totaal werd voor 20 miljard dollar geïnvesteerd,...