Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

energy21

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie-afnemers als datacenters.

De focus van Energy21 ligt op het leveren van diensten die gericht zijn op het plannen, monitoren en aankopen van energie, rekening houdend met de lokale en Europese wet- en regelgeving. Gezien de groeiende complexiteit van de snel veranderende energiemarkt, kiezen steeds meer bedrijven, waaronder datacenters, voor gestandaardiseerde softwareoplossingen om hun weg te vinden in deze dynamische sector.

Michiel Kuiper van Energy21, benadrukte het belang van deze overnames: “Mede door de snelle toename van duurzame energie is bij zowel energieleveranciers als gebruikers een groeiende behoefte aan complexe energieproducten zoals dynamische en flexibele contracten. Na de overname bedient de groep gezamenlijk ongeveer 50 klanten, variërend van nieuwe uitdagers tot gevestigde multinationals, in zowel Europa als in het Verenigd Koninkrijk.”

De recente overnames van Ecedo en Jules breiden het dienstenaanbod van Energy21 verder uit. Beide softwareleveranciers hebben gespecialiseerde softwareoplossingen ontwikkeld om complexe energiecontracten op te stellen en nauwlettend te monitoren. Deze aanvullende capaciteiten stellen Energy21 in staat om meer toegevoegde waarde te bieden aan haar klanten, terwijl ze voldoen aan de groeiende eisen van de energiemarkt.

Na de voltooiing van deze overnames zal Energy21 bestaan uit een team van meer dan 100 deskundige medewerkers, hoofdzakelijk bestaande uit software-ontwikkelaars, implementatieconsultants en een supportteam. De groep heeft hoge verwachtingen van dit jaar, met een geschatte jaaromzet van ongeveer €20 miljoen in 2023.

Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.