Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

elinex_serverius_2023

 

ELINEX Power Solutions heeft vorige week een overeenkomst  bereikt met datacenter Serverius voor het creëren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke stroomback-up te garanderen. Dit sluit aan bij de visie en doelen die Serverius zichzelf heeft gesteld. Onlangs hebben Serverius IT infrastructure en CapMan een strategisch partnerschap gesmeed om een nieuw Europees platform van datacenters te creëren.

Momenteel heeft Serverius drie datacenters in Nederland. De locaties zijn Dronten (SDC1), Meppel (SDC2) en Apeldoorn (SDC3). Serverius levert IT-infrastructuurdiensten zoals colocatie, connectiviteit, opslag en DDoS-beschermingsdiensten in Europa. Deze diensten worden voornamelijk gebruikt door internationale bedrijven die it-infrastructuurdiensten van de hoogste kwaliteit nodig hebben. Als een van de grootste leveranciers van colocatiedatacenters en IP-netwerkinfrastructuur in Nederland biedt Serverius de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor iedereen die een Europese aanwezigheid nodig heeft.

ELINEX is een merkonafhankelijke organisatie met meer dan 36 jaar ervaring op het gebied van uninterruptible power solutions. Elinex verzorgt in dit geval het gehele project voor Serverius, van ontwerp tot oplevering en van inbedrijfstelling tot onderhoud.

Voor dit project levert ELINEX een complete datacenteroplossing, van het net tot de eindgebruiker. ELINEX levert de nieuwe Huawei PowerPod 3.0-oplossing, die een Main Distribution Board (MDB) en twee geïntegreerde Huawei 5000H 600 kW UPS-en bevat, met een totaal vermogen van 1,2MW. Deze modulaire UPS-en zijn verbonden met 4 Huawei Li-Ion LFP-4-kasten met geïntegreerde brandbestrijding, waardoor een ruime autonomietijd wordt bereikt. Met deze state-of-the-art uitbreiding is Serverius wederom in staat om een hogere efficiëntie binnen het datacenter te realiseren en ook om te voldoen aan de steeds toenemende vraag naar hoog beschikbare colocatie.

ELINEX zal binnen haar projectscope een complete Starline Busbar en PDU-installatie leveren om het vermogen van de MDB naar de racks aan te sluiten, te distribueren, te meten en te bewaken. Ook zullen 5 Automatic Transfer Switch (ATS) panelen worden geïnstalleerd om koelredundantie te bereiken.

Elinex verzorgt met haar projectteam het gehele project van begin tot eind en ontzorgt Serverius volledig. Wij danken Serverius voor het vertrouwen in Elinex en Huawei.

 

 

 

Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1