Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

_f92b73af-891d-4fcb-a1a0-e768daeb36e6

Digital twins kunnen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we datacenters ontwerpen, onderhouden en beheren. Hiervoor is het echter wel van groot belang dat digitale tweelingen worden ontworpen en gebouwd op basis van de beschikbare best practices voor schaalbaarheid, interoperabiliteit en composability.

Daarom heeft de werkgroep ‘Open Source, Standards and Platform Stacks’ van het Digital Twin Consortium een white paper opgesteld, ‘Platform Stack Architectural Framework: An Introductory Guide’. Een belangrijk voordeel van deze whitepaper ten opzichte van de informatie die commerciële aanbieders van digital twins beschikbaar stellen, is de onafhankelijkheid van dit document.

De gids introduceert deze best practices-concepten voor een brede doelgroep, waaronder IT-managers, datacenter managers en datacenter specialisten. Daarmee probeert het consortium een fundamenteel begrip bij deze functionarissen te creëren dat zij kunnen toepassen bij investeringsaanvragen en technologiekeuzes. Het biedt ook systeemarchitecten volop informatie om best practices toe te passen.

De white paper gaat onder andere in op onderwerpen als de centrale concepten van een digital twin-systeem, een referentiearchitectuur met fundamentele bouwstenen, een overzicht van enkele algemeen aanvaarde technologische benaderingen en standaarden plus enkele gemeenschappelijke frameworks.

Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Amerikanen voeren druk op China en EU op met plannen voor nieuw chipresearchinstituut

Amerikanen voeren druk op China en EU op met plannen voor nieuw chipresearchinstituut

De concurrentiestrijd tussen EU, China en de VS lijkt nog intenser te worden. De Verenigde Staten maken plannen voor een forse investering in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en kennis via een nieuw op te richten researchorganisatie.

Frans digital twin-pionier overgenomen

Frans digital twin-pionier overgenomen

Keysight Technologies, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van test- en meetapparatuur voor elektronische systemen, heeft de Franse pionier op het gebied van digital twins ESI Group overgenomen.