Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

_f92b73af-891d-4fcb-a1a0-e768daeb36e6

Digital twins kunnen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we datacenters ontwerpen, onderhouden en beheren. Hiervoor is het echter wel van groot belang dat digitale tweelingen worden ontworpen en gebouwd op basis van de beschikbare best practices voor schaalbaarheid, interoperabiliteit en composability.

Daarom heeft de werkgroep ‘Open Source, Standards and Platform Stacks’ van het Digital Twin Consortium een white paper opgesteld, ‘Platform Stack Architectural Framework: An Introductory Guide’. Een belangrijk voordeel van deze whitepaper ten opzichte van de informatie die commerciële aanbieders van digital twins beschikbaar stellen, is de onafhankelijkheid van dit document.

De gids introduceert deze best practices-concepten voor een brede doelgroep, waaronder IT-managers, datacenter managers en datacenter specialisten. Daarmee probeert het consortium een fundamenteel begrip bij deze functionarissen te creëren dat zij kunnen toepassen bij investeringsaanvragen en technologiekeuzes. Het biedt ook systeemarchitecten volop informatie om best practices toe te passen.

De white paper gaat onder andere in op onderwerpen als de centrale concepten van een digital twin-systeem, een referentiearchitectuur met fundamentele bouwstenen, een overzicht van enkele algemeen aanvaarde technologische benaderingen en standaarden plus enkele gemeenschappelijke frameworks.

Meer over
Lees ook
Digital Twin Consortium lanceert telecom working group

Digital Twin Consortium lanceert telecom working group

Het Digital Twin Consortium heeft een nieuwe werkgroep gelanceerd die zich volledig gaat toeleggen op het ontwikkelen van digital twins voor telecom-sites. De DTC Telecommunications Working Group heeft als doelstelling meegekregen om de toepassing en de acceptatie van digitale tweelingen in de wereldwijde telecommarkt te stimuleren.

Digital twins bieden oplossing voor opleiden van medewerkers

Digital twins bieden oplossing voor opleiden van medewerkers

De arbeidsmarkt voor datacenter-personeel is overspannen. Veel bedrijven kunnen nauwelijkspersoneel vinden of vasthouden. Tegelijkertijd bestaat er in Nederland geen reguliere opleidingdie datacenter-specialisten opleidt. Dus moeten we het zelf doen. Kunnen Digital Twins een rol spelen bij het opleiden van medewerkers? Jos Bijvoet denkt van wel. E1

Mist de datacenterindustrie de boot als het om Digital Twins gaat?

Mist de datacenterindustrie de boot als het om Digital Twins gaat?

Dat is wellicht een wat al te stellige uitspraak, maar duidelijk is wel dat we als branche zeker niet voorop lopen als het gaat om de adoptie van deze aanpak. En dat is toch opmerkelijk,want de voordelen van deze technologie zijn groot. Ernst & Young heeft in een rapport berekend dat gebouwbeheerders die digital twins toepassen al gauw zo’n 35% op1