Amerikanen voeren druk op China en EU op met plannen voor nieuw chipresearchinstituut

louis-reed-wSTCaQpiLtc-unsplash

De concurrentiestrijd tussen EU, China en de VS lijkt nog intenser te worden. De Verenigde Staten maken plannen voor een forse investering in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en kennis via een nieuw op te richten researchorganisatie. Dit CHIPS Manufacturing USA Institute wil een revolutie teweeg brengen in de manier waarop semiconductorfabricage plaatsvindt. Met deze nieuwe plannen is een investering van ten minste 200 miljoen dollar over een periode van vijf jaar gemoeid.

Het CHIPS Manufacturing USA Institute streeft ernaar het eerste instituut te worden dat zich volledig richt op digital twins voor de fabricage, verpakking en assemblage van halfgeleiders. Digitale tweelingen zijn virtuele replica's van fysieke systemen en maken het mogelijk om processen te simuleren, te analyseren en te optimaliseren voordat deze in de echte wereld worden geïmplementeerd. Deze benadering belooft niet alleen de efficiëntie en effectiviteit van de halfgeleiderproductie te verhogen, maar ook de risico's die gepaard gaan met de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën te verminderen.

Het instituut zal ook een digital twin-markt creëren om digitale modellen en productieprocessen te verkennen. Dit initiatief zal voor bedrijven het technische en financiële risico dat zij lopen bij het ontwikkelen van digitale tweelingen verminderen en stimuleren. Vooraanstaande bedrijven zoals Siemens en Intel werken reeds samen aan een digitale tweeling van hun fabricagefaciliteiten, en STMicroelectronics heeft een dergelijk systeem gebouwd voor haar fabriek in Crolles, Frankrijk, die ook door partner Global Foundries zal worden gebruikt.

Dit initiatief maakt deel uit van een groter Amerikaans plan, waarbij 11 miljard dollar is gereserveerd voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van halfgeleiders, naast stimulansen voor chipfabrikanten om in de VS fabricagefaciliteiten (fabs) te bouwen. Bovendien heeft het Amerikaanse Ministerie van Handel een competitie aangekondigd voor nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten om de binnenlandse capaciteit voor geavanceerde verpakkingssubstraten en -materialen te vestigen en te versnellen, een cruciale technologie voor de verpakking van halfgeleiders.

Meer over
Lees ook
Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

Digital twins kunnen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we datacenters ontwerpen, onderhouden en beheren. Hiervoor is het echter wel van groot belang dat digitale tweelingen worden ontworpen en gebouwd op basis van de beschikbare best practices voor schaalbaarheid, interoperabiliteit en composability.

Frans digital twin-pionier overgenomen

Frans digital twin-pionier overgenomen

Keysight Technologies, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van test- en meetapparatuur voor elektronische systemen, heeft de Franse pionier op het gebied van digital twins ESI Group overgenomen.

Digital Twin Consortium lanceert telecom working group

Digital Twin Consortium lanceert telecom working group

Het Digital Twin Consortium heeft een nieuwe werkgroep gelanceerd die zich volledig gaat toeleggen op het ontwikkelen van digital twins voor telecom-sites. De DTC Telecommunications Working Group heeft als doelstelling meegekregen om de toepassing en de acceptatie van digitale tweelingen in de wereldwijde telecommarkt te stimuleren.