Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

_f92b73af-891d-4fcb-a1a0-e768daeb36e6

Digital twins kunnen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we datacenters ontwerpen, onderhouden en beheren. Hiervoor is het echter wel van groot belang dat digitale tweelingen worden ontworpen en gebouwd op basis van de beschikbare best practices voor schaalbaarheid, interoperabiliteit en composability.

Daarom heeft de werkgroep ‘Open Source, Standards and Platform Stacks’ van het Digital Twin Consortium een white paper opgesteld, ‘Platform Stack Architectural Framework: An Introductory Guide’. Een belangrijk voordeel van deze whitepaper ten opzichte van de informatie die commerciële aanbieders van digital twins beschikbaar stellen, is de onafhankelijkheid van dit document.

De gids introduceert deze best practices-concepten voor een brede doelgroep, waaronder IT-managers, datacenter managers en datacenter specialisten. Daarmee probeert het consortium een fundamenteel begrip bij deze functionarissen te creëren dat zij kunnen toepassen bij investeringsaanvragen en technologiekeuzes. Het biedt ook systeemarchitecten volop informatie om best practices toe te passen.

De white paper gaat onder andere in op onderwerpen als de centrale concepten van een digital twin-systeem, een referentiearchitectuur met fundamentele bouwstenen, een overzicht van enkele algemeen aanvaarde technologische benaderingen en standaarden plus enkele gemeenschappelijke frameworks.

Meer over
Lees ook
Expertsessie over Digital Twins brengt belangrijke trend in kaart

Expertsessie over Digital Twins brengt belangrijke trend in kaart

Donderdag 17 juni 2021 organiseerde DatacenterWorks een expertsessie over misschien wel de meest intrigerende nieuwe trend van dit moment: digital twins. Met andere woorden: een softwaremodel dat een 1-op-1 kopie is van een fysieke datacenterfaciliteit.

Digital Twin Consortium lanceert open source community om de adoptie te stimuleren

Digital Twin Consortium lanceert open source community om de adoptie te stimuleren

Digital Twin Consortium (DTC) heeft een open-source commuinity aangekondigd om de adoptie van digital twin-technologieën en -oplossingen te versnellen. Consortiumleden en niet-leden kunnen samenwerken aan open source-projecten, code en onderdeel worden van het DTC-ecosysteem.