CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy Server image

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.

CEDaCI is gericht op het opzetten van een circulaire economie voor de datacenterindustrie. Het project is opnieuw in de schijnwerpers komen te staan dankzij de inspanningen van Kristina Kerwin, Research Assistant van CEDaCI, en de ondersteuning van Silvio Lavendeira, Senior Technician bij CEDaCI.

De Circular Economy-ready Server, ontworpen door Kerwin en Lavendeira, heeft de aandacht getrokken van het Open Compute Project en een aantal belangrijke fabrikanten van datacenterapparatuur.

 Net voor de zomer is de CEDaCI Circular Economy-ready Server voorgelegd aan het OCP Incubation Committee. Na een grondig validatieproces heeft het comité unaniem ingestemd met de erkenning van het serverontwerp en is het vervolgens toegevoegd aan de OCP-database.

Het ontwerp van de CEDaCI Circular Economy-ready Server introduceert diverse duurzame kenmerken, waaronder:

  • Een set herbruikbare serverbehuizingen
  • Het gebruik van minder materialen zonder concessies te doen aan prestaties
  • Vermindering van niet-recyclebaar en niet-duurzaam plastic
  • Minder gebruik van kritieke grondstoffen in niet-elektronische onderdelen

 Onder leiding van professor Deborah Andrews van de London South Bank University heeft het CEDaCI-project als doel de datacenterindustrie te sturen naar gestandaardiseerde en duurzame producten, om zo de ontwerpen van datacentrumapparatuur toekomstbestendig te maken en een solide basis te leggen voor duurzaam hardwareontwerp. De opname van de CEDaCI Circular Economy-ready Server in de OCP-database is een cruciale stap in de richting van het verwezenlijken van dit doel.

Lees ook
Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

De Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 biedt toegang tot een kennisbank met tools, formats en trainingen. Het aspect ‘Milieu’ is uitgebreid naar ‘Milieu impact data’, waarbij de nadruk ligt op de waardevolle relatie tussen milieu en data