Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

Route Circulair - home - logo

 
 

Route Circulair heeft de Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 geïntroduceerd en deze gratis online ter beschikking gesteld.

Route Circulair heeft de vragenlijst samengesteld in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven, Hogeschool Utrecht en een expertpanel. De tool is grondig herzien en verfijnd. Daarnaast kunnen ondernemers hun eigen volwassenheidsniveau vergelijken met het gemiddelde niveau van andere bedrijven. Dit biedt inzicht in hun positie en mogelijke groeistappen.

Kennisbank voor Circulaire Volwassenheidsmeting

De Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 biedt toegang tot een kennisbank met tools, formats en trainingen. Het aspect ‘Milieu’ is uitgebreid naar ‘Milieu impact data’, waarbij de nadruk ligt op de waardevolle relatie tussen milieu en data. Ook is het thema ‘Financiering’ vernieuwd naar ‘Business model’. Daarbij ligt de nadruk op de overgang naar circulaire bedrijfsmodellen en nieuwe verdienmodellen. Route Circulair vraagt ook om feedback. Dat moet hen helpen de tool verder te verbeteren.

Onderzoeker Arjen Wierikx van de Technische Universiteit Eindhoven en Hogeschool Utrecht is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de tool. Naast zijn inhoudelijke bijdrage heeft Wierikx meegedacht over hoe de wetenschappelijke basis van de meting behouden kon blijven in versie 2.0 en hoe deze relevant blijft voor de dagelijkse praktijk.

 

(dit artikel verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

Iceberg Data Lab, een van oorsprong Franse startup, speelt een nog weinig bekende maar desondanks belangrijke rol in het verzamelen en analyseren van milieu-gerelateerde gegevens, een domein dat steeds belangrijker wordt

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.