'Apple gaat nieuw datacenter in Prineville aandrijven met een veld vol zonnepanelen'

zonnepanelen

Apple voorzag in 2012 zijn megadatacenter in het Amerikaanse Maiden, North Carolina van een enorm veld met zonnepanelen. Het bedrijf is alweer ruim een jaar aan het werk aan een nieuw datacenter in Prineville, Oregon. Dit datacenter wordt waarschijnlijk voorzien van een vergelijkbaar veld met zonnepanelen.De stad Prineville heeft het bestemmingsplan voor de locatie waar Apple het datacenter bouwt aangepast. Dit heeft de burgemeester van Prineville bekendgemaakt aan de lokale media OPB. Dit maakt voor Apple de weg vrij een grote hoeveelheid zonnepanelen bij het datacenter te plaatsen. De lokale krant Oregonian meldt dat Apple 80 hectare beschikbaar heeft voor de zonnepanelen. Dit is twee keer zoveel als de ruimte die de zonnepanelen in Maiden in bezit nemen.

Apple heeft nog niet bevestigd dat het datacenter inderdaad wordt voorzien van zonnepanelen. Wel schrijft het bedrijf op zijn website dat het datacenter in Prineville minstens net zo 'groen' wordt als het datacenter in Maiden. Het bedrijf laat ook weten samen te werken met lokale leveranciers van duurzame energiebronnen om de energievoorziening van het datacenter te regelen.

 
Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.