'Apple gaat nieuw datacenter in Prineville aandrijven met een veld vol zonnepanelen'

zonnepanelen

Apple voorzag in 2012 zijn megadatacenter in het Amerikaanse Maiden, North Carolina van een enorm veld met zonnepanelen. Het bedrijf is alweer ruim een jaar aan het werk aan een nieuw datacenter in Prineville, Oregon. Dit datacenter wordt waarschijnlijk voorzien van een vergelijkbaar veld met zonnepanelen.De stad Prineville heeft het bestemmingsplan voor de locatie waar Apple het datacenter bouwt aangepast. Dit heeft de burgemeester van Prineville bekendgemaakt aan de lokale media OPB. Dit maakt voor Apple de weg vrij een grote hoeveelheid zonnepanelen bij het datacenter te plaatsen. De lokale krant Oregonian meldt dat Apple 80 hectare beschikbaar heeft voor de zonnepanelen. Dit is twee keer zoveel als de ruimte die de zonnepanelen in Maiden in bezit nemen.

Apple heeft nog niet bevestigd dat het datacenter inderdaad wordt voorzien van zonnepanelen. Wel schrijft het bedrijf op zijn website dat het datacenter in Prineville minstens net zo 'groen' wordt als het datacenter in Maiden. Het bedrijf laat ook weten samen te werken met lokale leveranciers van duurzame energiebronnen om de energievoorziening van het datacenter te regelen.

 
Meer over
Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.